Nu e pacaleala, e "scumpeala"! Remedii?


Datorita actualizarii cursului valutar, pretul medicamentelor poate creste cu pana la 6,25% incepand cu 1 aprilie. Tot de la 1 aprilie intra in vigoare noul contract cadru al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, care prevede compensarea unui singur medicament din fiecare clasa terapeutica.

Ce inseamna asta?
Ca daca pacientii vor dori alte pastile, care sunt mai mai scumpe (si eventual mai eficiente) decat pastila standard din lista compensata, atunci vor suporta diferenta de pret.
Si asta nu e tot. Inca nu a fost stabilita noua lista de medicamente compensate.

Ca si bonus, tot de la 1 aprilie, daca ai o urgenta si te duci la medicul de familie fara programare, atunci vei fi taxat pentru consultatie, fiecare medic de familie stabilindu-si singur tariful.

Daca stau sa ma gandesc ca
atunci cred ca e mai bine, mai ieftin si mai sanatos sa iei preventiv suplimente naturale decat sa te trezesti bolnav si sa alergi dupa medicamente de sinteza, care, desi compensate, s-au terminat deja sau sunt compensate doar pe hartie.

Oricum, medicii spun ca este mai scump sa tratezi boala decat sa o previi, asa ca singurul risc ar fi sa nu te imbolnavesti si deci sa nu poti sa verifici aceasta afirmatie.

Etichete: , , ,