7 pasi mici acum, 1 pas mare maine


Am primit de la Excesdesare o leapsa care suna cam asa:

Te ridici de la calculator, faci 7 pasi la stanga, privesti 7 secunde in sus si spui ce ai vazut.

Pentru a nu ajunge prin peretele de acasa la vecini, am facut experimentul la serviciu si am vazut un tavan alb, fara panze de paianjen.

Daca in leapsa pasii au fost spre stanga, in viata prefer din diverse considerente ca pasii sa fie spre dreapta.
Din punct de vedere politic stanga imi aduce aminte de promisiuni demagogice si de oameni de stanga mai bogati decat capitalistii din vest. Yak :(

Din punctul de vedere al unui conducator auto, "la stanga" inseamna sa dai prioritate celor care vin din fata, din dreapta etc.

Din punct de vedere al simbolurilor, pe axa timpului stanga inseamna trecut iar dreapta viitor.
Pasii in trecut ii faci cu ajutorul amintirilor, nemaiputand schimba ceea ce s-a intamplat deja. Cel mult tragi niste concluzii. In schimb, fiecare pas pe care il faci in prezent, ca urmare a unei decizii, are consecinte in viitorul apropiat sau mai indepartat.

Am intalnit multi oameni care nu sunt multumiti de situatia actuala in care traiesc, insa continua sa faca aceiasi pasi care i-au adus in actuala situatie. Sa ne intelegem. 
Exista oameni care se uita inapoi si privesc cu mandrie spre ceea ce au realizat.
Altii se bucura de frumusetea drumului si de provocarile intalnite.
Unii, aflati la inceput de drum, se uita cu speranta, nestiind insa pe ce cale sa o apuce. 

Vestea buna este ca daca nu esti multumit de traseul actual, poti schimba drumul si sa-ti indrepti pasii spre ceva mai bun. Cu conditia sa intelegi ca drumul este viata si ca, desi nu este usor, daca vrei, te poti schimba odata cu drumul si cu pasii pe care-i vei face.

Etichete: ,