51... 52...


51... 52...Nu sunt neaparat cifrele zilei dar au efecte zilnice si semnificatii care mi-au dat de gandit.
51% dintre romani sustin ca au consumat antibiotice in ultimul an, iar 52 (lei) este suma medie anuala cheltuita pe antibiotice pe cap de pacient, conform unui eurobarometru special realizat la sfarsitul anului trecut.

Daca doar jumatate au consumat antibiotice in 2009 ar fi chiar OK, problema vine de la cealalta jumatate ...
O cutie de amoxicilina cu 20 de capsule costa 5-6 lei, hai sa zicem 5,2 ca sa avem media pe cap de roman de 10 cutii de amoxicilina, adica de 200 de capsule.

Mi se pare enorm, mai ales raportandu-ma la mine, care sa zic ca am consumat 10 pastile. Fata de media de 200 este cam mare diferenta si atunci cei care consuma cu adevarat au un consum mult mai mare.

Hai sa zicem ca au consumat antibiotice mai tari, adica mai scumpe si deci un numar mai mic de pastile corespunzator mediei de 52 lei.  Nu este vreo realizare, deoarece cu cat folosesti antibiotice mai tari, cu atat bacteriile devin mai rezistente si se adapteaza.

Am spus in articolul Algocalminterzis despre faptul ca pacientul "romanesc" cere pentru orice un antibiotic, daca se poate cat mai tare.

Explicatia e clara. Acelasi eurobarometru arata ca 59% dintre romani considera ca raceala si gripa se trateaza cu antibiotice iar 71% dintre romani cred ca antibioticele omoara virusii. Cum racelile si gripele sunt cauzate de virusi se explica situatia.

Trebuie stiut insa ca folosirea unui antibiotic impotriva virusilor nu are nici un efect benefic, ba poate avea chiar efecte adverse.

N-are treaba una cu alta, e ca si cum daca ai un virus pe calculator, in loc sa dai cu un antivirus Bitdefender (si gratuit timp de 3 luni :), incerci cu un antibiotic (amoxicilina sau ceva mai tare si evident mai scump).

Pentru cei care doresc antibiotice cu orice pret, ar trebuie sa incerce la un pret OK, un antibiotic natural.
Cel cu care albinele isi protejeaza stupul impotriva bolilor. Este vorba despre Forever Bee Propolis, cel mai puternic antibiotic natural cu spectru larg.

Atat de larg incat este recomandat intr-o multime de cazuri:
  1. antibiotic, in toate formele de infectii interne
  2. microlitiaza renala, previne precipitarea cristalelor si formarea calculilor
  3. tuberculoze bronho-pulmonare si extra-pulmonare
  4. erizipel, meningita, gripa, febra tifoida
  5. faringita
  6. hipertensiune
  7. scaderea colesterolului
  8. ulcer gastro-duodenal
  9. enterite acute
  10. colite acute si cronice
  11. hepatite
  12. nefrite, cistite, uretrite, prostatite
  13. maladia Parkinson
  14. prostatite
  15. osteoporoza
  16. hipocalcemii
  17. nevralgii
  18. poliartrita reumatoida
  19. spondilita ankilopoietica
Nu este o greseala utilizarea impotriva gripei, deoarece propolisul contine pe langa alte elemente active si antivirali naturali, aceasta combinatie naturala conferindu-i calitati deosebite.

Etichete: , ,