... face bine la stomac! Asa era reclama strigata de vanzatoarele de seminte la stadion pentru a-si vinde semintele de floarea soarelui sau de dovleac pe care le troznesc microbistii la meciuri.
Daca semintele, nucile si migdalele sunt in stare cat de cat naturala, problema cea mai mare este cu alunele (arahidele).
Mircea Dinescu atragea atentia la TV ca alunele decojite nu sunt coapte la cuptor, cum facea odata bunica inainte de a le pune in prajituri. Alunele decojite, in vid, cutii etc. sunt "preparate" intr-o zeama cu tot felul de conservanti astfel incat sa aiba gust sarat, sa nu rancezeasca si sa tina cat mai mult timp.
Ca sa ma feresc de astfel de zemuri dubioase, prefer alunele in coaja. Vestea buna este ca se gasesc atat ambalate in pungi cat si vrac in supermarket-uri (eu am gasit la Kaufland si sunt foarte bune, fiind coapte in coaja).
Este adevarat, trebuie sa spargi coaja si sa le decojesti, dar prefer un mic E-fort decat o mare de E-uri.
Etichete: nutritie, sanatate