Sa nu mai moara tineri ca Andrei!


Am salutat initiativa tinerilor si ONG-urilor din Craiova si sunt foarte de acord cu locurile alese pentru pichetarea de azi.

Justitia si Politia sunt raspunzatoare pentru astfel de evenimente. Daca politia l-a prins pe ucigas, sper ca actiunile sa puna suficienta presiune si pe justitie. Rezultatul trebuie sa fie o pedeapsa maxima si exemplara. Daca si cei cu care era in grup criminalul sunt vinovati, atunci si pentru acestia ar trebui pedepse maxime, pentru a descuraja astfel de "asocieri".

Ceea ce nu pot face actiunile tinerilor si ONG-urilor se refera la preventie, la lege si la aplicarea ei, adica tot la Justitie si la Politie.

Parerea mea sincera este ca numai cu niste legi foarte dure si aplicate la sange se pot preveni astfel de evenimente tragice.

Nu sunt specialist, dar cred ca daca ar exista legi foarte aspre si foarte clare in ceea ce priveste portul de arme in locuri publice alta ar fi situatia.

Nu ai ce cauta cu un cutit la tine in preajma unui liceu. 
Ai fost gasit cu arme (albe, negre, letale, nelatale) in locuri publice, ia sa stai tu 3-4 ani la racoare sa mai meditezi. Ai antecedente? Ia sa stai tu 6-7 ani la pastrare.

Numai cu o astfel de lege ar fi posibila descurajarea unor acte criminale sau de intimidare.
Am vazut destule reportaje la TV cu portbagajele unor masini garnisite cu adevarate arsenale, deci semnalul ar fi trebuit dat mai demult.

Ce mai asteptam? Cati tineri trebuie sa mai moara ca sa se schimbe ceva?

Etichete: ,