Iata mai jos necesarul zilnic de calciu in functie de varsta:
- 0 – 1 an / 400 – 600 mg
- 1 – 3 ani / 500 – 700 mg
- 4 – 8 ani / 800 mg
- 9 – 20 de ani / 1300 mg
- 20 – 50 de ani / 1000 mg
- Peste 50 de ani / 1200 mg
- Femei insarcinate si care alaptează / 1500 mg
Aceastea sunt alimentele cu continutul cel mai mare de calciu:
- produsele lactate
- verdeata
- ouale
- broccoli
- somonul
- sardinele
Mai jos si factorii de risc pentru pierderea calciului:
- Fumatul
- Consumul bauturilor alcoolice
- Un nivel scazut al estrogenului (la femeile aflate la menopauza)
- Stresul
- Lipsa exercitiilor fizice
- Consumul excesiv de alimente bogate în oxalati (substante care distrug calciul din alimente si plasma) – cacao, ciocolata, spanac, stevie, macris
Ce se intampla daca avem lipsa de calciu?
- Osteoporoza
- Crampele/spasmele musculare, de obicei la nivelul gambelor
- Senzatia de amorteala
- Furnicaturi la maini, picioare si in jurul gurii
- Fragilizarea unghiilor, care devin moi, casabile, galbui si prezintă denivelari
- Depresie
Ca sa nu se intample, eu iau Forever Calcium, formula cu continut ridicat de citrat de calciu, combinat cu vitamina D si magneziu, ceea ce imi aduce urmatoarele beneficii:
- se digeră usor si se absoarbe eficient
- 2 tablete la micul dejun si 2 la pranz zilnic furnizeaza organismului 100% din cantitatea de calciu recomandata
- are aroma placuta de vanilie
Despre importanta vitaminei D si a magneziului in fixarea calciului puteti gasi mai multe informatii in articolul complet de la
Forever Living Products Romania.
Etichete: Forever, nutritie, sanatate