Cifrele zilei: 11 - 11


Cifrele zilei: 11 - 11
Vanga - un fel de (e)vanghelie in varianta feminina si bulgarskatata - vede clar ca azi, joi, 11 noiembrie, incepe un razboi. Nu oricum, ci mondial si al treilea.

Nu stiu cum o fi azi pe la bulgari, dar la noi, pe ploaia si mohoreala asta nu prea iti vine sa incepi nimic, dar ditamai razboi. Si oricum e joi, te gandesti cum sa incepi mai bine weekendul :)

O fi inceput razboiul cu preturile, cum aud prin unele reclame?

Sau sa fie razboiul stenogramelor, incluzand razboiul sexelor TSD :) In acelasi sex-gate ar intra si "razboiul" generatiilor si razboiul financiar, pe sistemul :

Tu ai anii, eu am banii ... 
Te fac... miss, nu stie A.N.I. :)


Asa ca, neavand loc de lucruri mai lumesti, la noi nu poate incepe razboiul asta mondial.

Acum, avand in vedere ca pe 11 noiembrie (luna 11) la ora 11 s-a incheiat Primul Razboi Mondial, cred ca nici altii nu se gandesc sa inceapa altul de unde s-a incheiat primul.

Cel putin nu americanii, care azi sarbatoresc Ziua Veteranilor, si nici francezii sau belgienii, care sarbatoresc Ziua Armistitiului.

In Polonia, Angola si Zimbabwe se sarbatoreste Ziua Independentei, asa ca nici de aici nu razbat ganduri razboinice.

Daca tinem cont ca tot intr-o zi de 11-11 a intrat în vigoare Conventia ONU care spune ca nu pot fi prescrise crimele de război si nici crimele impotriva umanitatii, nu prea sunt motive ca tocmai azi sa cauti motive de razboi.

In sfarsit, avand in vedere ca atat in Calendarul Ortodox cat si in cel Greco-Catolic, unul dintre sfintii zilei de azi este Sf. Victor, sa speram ca va fi o victorie a ratiunii si nu va fi niciun razboi.

Rugă - de Corneliu Coposu
Acum ca am incheiat cu motivele, ar exista totusi un motiv de cugetare legat de ziua de 11-11. Acum 15 ani, Seniorul Corneliu Coposu a plecat spre o lume mai buna, convins ca visul sau - Romania in N.A.T.O. si in Uniunea Europeana - va deveni realitate. Prefer sa cred ca de acolo de sus, Seniorul are grija ca macar ziua de azi sa fie asa cum s-a rugat in timpul vietii:

Rugă - de Corneliu Coposu

Cerne Doamne linistea uitarii
Peste nesfarsita suferinta
Seamana intinderi de credinta
Si sporeste roua indurarii

Rasadeste Doamne dragostea si crinul
In ogorul napadit de ura
Si asterne peste munti de zgura
Linistea iertarea si seninul


Etichete: , ,