Postare (de) castigatoare!

Postare (de) castigatoare!
Nu vreau sa intru cu datorii in 2011, asa ca ma grabesc sa onorez invitatia pe care mi-ai facut-o de a posta un articol pe blogul tau.

Si pentru ca se incheie inca un an, ma simt inspirata sa fac o retrospectiva a lui 2010.

Am inceput anul cu sperante, visuri si obiective mari, in ciuda tuturor predictiilor catastrofice din mass media. Indrazneam sa sper, alaturi de alti visatori ca mine, ca tara poate si trebuie sa iasa din criza, bazandu-ma pe un model care functioneaza de 33 de ani si care angreneaza de la an la an tot mai multi oameni dornici de schimbare. 

Acum, la vremea bilantului, pot sa spun ca ma declar multumita. Desi societatea romaneasca in mod special a fost bombardata cu toate stirile negative posibile, s-au indus prin toate mijloacele panica, teama de viitor si obsesia pierderii locului de munca, plus ca ar fi trebuit sa inghetam inca din luna noiembrie in confruntarea cu cele mai teribile ingheturi din ultimele cateva sute de ani, se pare ca au fost oameni, nu chiar putini la numar, care au  reusit sa faca o bresa in aceasta viziune colectiva apocaliptica si sa intretina flacara sperantei intr-o altfel de viata. Imi place sa cred ca am ingrosat si noi, partenerii Forever, randurile acestei minoritati fie si numai pentru ca am avut curajul de a planifica in agendele noastre un an al succesului, al mentinerii, al stabilitatii, al construirii unor caractere puternice, de natura sa-i inspire si sa-i motiveze si pe altii. 

Si in ciuda tuturor aparentelor, un vant al schimbarii in bine a inceput sa bata in sufletele multora dintre noi si sa prefigureze un an ale carui previziuni vor fi mult imbunatatite. Eu cred cu tarie intr-un proces de trezire al acestei tari, al carei imn si indemn ”Desteapta-te, romane”, cantat de suficiente inimi, va rupe in viitorul apropiat lanturile inertiei, ignorantei si fricilor de tot felul, descatusandu-se astfel potentialul urias al unui popor calit in focul unor mari suferinte.

Acum, de sarbatori, auzim mereu aceeasi urare ”sanatate sa fie, ca e cea mai importanta”.
D-na dr. Violeta Luca ne-a invatat ca exista mai multe tipuri de sanatate:
Iata ca aceasta criza care s-a prelungit si in anul care tocmai se incheie ne-a readus in centrul atentiei adevaratele prioritati, ne-a facut sa constientizam ceea ce stramosii nostri cunosteau si anume faptul ca ”in unire sta puterea”, iar noi, prin aceea ca desfasuram o munca de echipa, suntem bucurosi sa punem in aplicare acest dicton.

Concluzia mea este una extrem de optimista si anume aceea ca sfarsitul lui 2010 va marca in acelasi timp un start in forta in anul care vine, un nou inceput pentru o viata in alt stil pe care nu ne putem permite sa-l ratam si as incheia citandu-l pe Gandhi:
”Fii tu schimbarea pe care o doresti in lume!”

Sarbatori fericite!

Etichete: