Atentie la rujurile "mortale" ...

Atentie la  rujurile "mortale" ...
Atentie marita pentru blogosfera feminina!

Atunci cand va rujati, n-ar fi bine sa va doriti sa aratati "mortal", deoarece unele rujuri chiar va pot "ajuta".

A aparut si in media romaneasca raportul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) care a prelevat probe din mai multe produse cosmetice aflate la vanzare in judetul Ilfov.

Potrivit raportului de control al ANPC, 80% din probele de rujuri prelevate s-au dovedit a fi neconforme, unele dintre acestea continand concentratii mari de crom si plumb, care sunt cancerigene.

Analizele au fost efectuate la laboratorul de specialitate Larex. Chiar dacă directivele Comisiei Europene privind comercilizarea produselor cosmetice interzic utilizarea cromului si plumbului in rujuri, cel putin patru astfel de produse contin concentratii mari.

Raportul de control al ANPC arata ca neconforme urmatoarele marci de rujuri:
Conform unui alt studiu realizat de Coalitia pentru Cosmetice Sigure din SUA, plumbul este continut in mai mult de jumatate din rujuri, nu doar in cele de pe tarabele romanesti. Potrivit documentului, aplicat de două-trei ori pe zi, in fiecare zi, plumbul 
Sursa: Realitatea.net

Daca vreti sa va verificati rujul, mai exista si alte surse. Ar fi bine sa stiti ca in analizele Cosmetic Database, 266 de rujuri de la 36 de firme si colectii cosmetice au cod rosu (vezi lista de mai jos). Adica gradul de risc pentru sanatate intr 7 si 9, pe o scara unde 0 - 2 inseamna risc scazut, 3 - 6 risc moderat, iar 7 - 10 risc ridicat.
Puteti verifica cat de "mortal" este rujul preferat dand o cautare (Search in caseta violet de langa ochi) in Cosmetic Database. Daca l-ati gasit aici, codul va da informatii generale despre ruj, iar un click pe link-ul respectiv detaliaza riscurile la care va expuneti si cat de mari sunt acestea.

Daca va doriti cosmetice fara plumb si fara parabeni, va recomand o linie de produse de machiaj pe baza de Aloe Vera, care hidrateaza pielea, fara a bloca oxigenarea cutanata. Linia cosmetica Sonya asigura concomitent efect de ingrijire si de make-up.
Linia cosmetica Sonya fara plumb si parabeni
Pentru ca tot vorbim de rujuri, cele de la Sonya Lipstick au o textura cremoasa, bogata in Aloe Vera si sunt disponibile in 16 nuante. Daca ati retinut efectele benefice ale liniei Sonya dar si recentele promotiile Forever la cosmetice, veti intelege de ce in ziua 8 martie nu mai exista niciun fel de ruj in depozitele Forever.
rujuri Forever

Etichete: , ,