Etichete si coduri


Etichete si coduri
Spunem de multe ori ca eticheta ne obliga la un anumit fel de comportament, ca exista un cod vestimentar s.a.m.d.

Dar nu la asta ma voi referi ci la etichetele produselor pe care le cumparam si la codurile de bare. Si la comportamentul nostru de cumparatori :)

Ma gandesc ca "boala castravetelui spaniol", laptele praf chinezesc sau viitoarele pericole sau "mode" ar trebui sa ne gaseasca pregatiti, indiferent de tara din care vor veni.

Ca sa gandesc si pozitiv, poate ca unii dintre noi prefera produse dintr-o anumita tara si atunci iar ar trebui sa stim cum verificam etichetele.

Ei bine, primele 2 sau 3 cifre dintr-un cod de bare spun exact tara in care un produs a fost realizat, ambalat etc.

Deci, daca aveti afinitati sau dimpotriva, "greturi" pentru produse "made in ..." diverse tari, puteti verifica aici:
Am accentuat 594, codul Romaniei, deoarece produsele (alimentare) de sezon ar trebuie consumate din zone cat mai apropiate.
888 = Singapore
Asadar, daca vedeti un produs etichetat cu 888 si continutul se refera la "proaspat" (carne proaspata de exemplu), ar trebui sa stiti ca Singapore e cam departe pentru o super-prospetime.

Toate codurile care incep cu: 690, 691, 692 - 695 sunt din China in caz ca va feriti de produse made in China. Restul le cititi si voi :)

Nu e obligatoriu sa le stiti pe dinafara, dar e bine sa stiti unde le gasiti cand aveti nevoie.

Etichete: