Ati visat sa ajungeti pe Everest?

Ati visat sa ajungeti pe Everest?
Sa nu credeti ca daca va intreb, acesta este neaparat visul meu, dar cred ca poate fi un vis suprem sau macar major pentru multe persoane. Si daca nu sa invingi Everestul, poate visezi macar o culme inalta, unde sa fii deasupra tuturor.

Recunosc ... este o imagine ... de vis, insa drumul pana acolo este atat de dificil incat ramanem doar cu visul si cu imagini vazute in documentare, filme sau pe net. Adica visul nu se mai transforma in scop, iar pentru atingerea scopului nu trecem niciodata la actiune.

Nu stiu daca este corecta distinctia pe care o fac eu intre vise si visuri.
Eu cred ca visele sunt cele care apar in somn, fara sa le putem controla, iar visurile sunt cele pe care le "visam cu ochii deschisi", la care ne gandim intens si pe care le transformam in scopuri ale vietii noastre: curente, majore sau supreme.

Reusim insa sa ne traim visurile? Depinde de noi. Am scris mai demult despre visurile fiecaruia, acum vreau sa revin la Everest.

Un vis/scop de calitate nu te "atinge" doar pe tine ci si pe cei din jur. Ca sa sesizati diferenta am sa dau 2 exemple cu Everestul.
Sa zicem ca visezi sa ajungi pe Everest ca sa-ti depasesti limitele, sa demonstrezi ca esti cel mai tare.
E OK, dar mult mai putin decat daca, de exemplu, visezi sa ajungi pe Everest intr-o cauza umanitara, sau ca sa fii cel mai tanar, sau cel mai batran sau ... un roman special cu care se mandresc toti romanii si care face cinste tarii.

Ati inteles diferenta?

Ca sa intelegeti si mai bine diferenta intre visul tau de a vedea Everestul si un vis prin care toata lumea sa-l poata vedea, va invit sa vedeti cel mai inalt varf din lume prin primul web-cam de langa Everest.

De ce este un record mondial si care sunt conditiile de pe Everest? Va invit sa cititi articolul de pe descopera.ro si sa urmariti imaginile pe web-cam.

Etichete: