Bani doar pe apa Sambetei ... ?!

Bani doar pe apa Sambetei ... ?!
Toata lumea a auzit de expresia "bani aruncati pe apa sambetei". Dar ce legatura are ziua de duminica cu banii aruncati pe apa sambetei?

Raspund cu o intrebare: De ce credeti ca se arunca banii pe apa numai sambata si nu si in zilele de luni, marti, miercuri, joi, vineri sau duminica?
Este adevarat ca sambata si duminica facem mai multe cumparaturi, dar haideti sa vedem daca se arunca banii pe apa zilnic ...

Ca sa stiti pe ce aruncati cel mai mult banii trebuie sa va uitati la ingrediente. Repet, primul ingredient dintr-un produs este cel majoritar, ultimele ingrediente au concentratia (contributia) cea mai mica in respectivul produs.

Atunci cand cumparati un sampon pe care ati dat multi bani pentru ca ati vazut reclama la TV care spunea ca este un sampon de calitatea, cei mai multi bani i-ati aruncat pe apa din sampon, deoarece apa este ingredientul majoritar in acel sampon. Nu credeti? Verificati ...

Dar poate nu va spalati pe cap zilnic, si atunci afirmatia mea ca aruncati banii pe apa zilnic, (chiar daca pe apa "de calitate"), nu se verifica 100%.

Banuiesc insa ca pe dinti va spalati zilnic si ... ati ghicit, primul ingredient din pasta de dinti pe care ati cumparat-o pentru ca ati vazut reclama la TV este tot apa. Deci cei mai multi bani ii dati pe apa. Q.E.D.

Nu sunt singurele produse folosite zilnic si care au majoritar in compozitie (primul ingredient) apa. Mai sunt si altele, pe care va las sa le descoperiti, citind ... ingredientele.

Acum nu ma astept de la reclamele TV sa spuna ca produsele sunt cu apa, dar si sa spuna (de exemplu) ca sunt cu Aloe Vera si din saraca Aloe sa fie doar umbra ... iar nu mi se pare normal.
Poate de aceea apreciez reclamele la bere, care spun explicit ca o bere de calitate contine ca ingrediente apa, malt din orz si hamei :)

Sa nu credeti ca am ceva cu reclamele TV. Nu numai in reclamele TV se "uita" de apa sau de alte ingrediente "neinteresante", dar majoritare. Si etichetele sau ambalajele sunt tot pentru reclama:
etichetele sau ambalajele sunt pentru reclama
OK, scrie pe ambalaj ca n-are parabeni (si in franceza si in engleza), dar ce are natural? Ingrediente:
Nu ma credeti ca acestea sunt ingredientele? Hai sa ne uitam pe produs. In fata sunt bagate Rosa Centifolia si Rose Extract,
in fata sunt scoase ingredientele naturale
iar in spate, la ingrediente, Rosa Centifolia si Rose Extract sunt ... in spate de tot.
in spate naturalul e in spatele tuturor
Nu stiu din ce familie de "plante" fac parte primele randuri de ingrediente, dar puteti sa le cautati aici. Nu este vorba despre un atlas botanic, dar poate fi un indreptar pentru cei care "pun botul la reclame" si nu verifica ingredientele.

Va doresc sa deveniti consumatori inteligenti!

Etichete: , , , , ,