Discursul Regelui

Discursul Regelui
Am ascultat cu emotie discursul MS Regele Mihai al Romaniei in fata Parlamentului, din care citez mesajul adresat natiunii române:

"După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare natiunii române:
Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate si democratie, sunt identitatea si demnitatea.
Elita românească are aici o mare răspundere."

Cu adevarat regal!

Am ascultat si comentariile comentatorilor TV care apreciau discursul pe diferite canale:  exemplar, extraordinar, realist, distins, cel mai bun discurs din ultimii ani s.a.m.d. Adevarat, discursul a fost o trecere in revista si o radiografie extraordinara a starii natiunii.

Si mai adevarat, daca acelasi discurs ar fi fost rostit de orice alta persoana din sala (sau care ar fi trebuit sa fie acolo), n-ar fi avut acelasi impact.

Nu vocea de 90 de ani a Majestatii Sale si nici cuvintele discursului n-au fost cele care au dat forta mesajului. Ci omul care le-a rostit, cel care si-a impletit soarta cu istoria Romaniei, facandu-si permanent datoria fata de tara natala.

Aceleasi cuvinte rostite de oricine altcineva n-ar avea aceeasi rezonanta. Ar exprima poate o opinie frumoasa, dar nu o traiere de o viata. Singurul om care le putea da sens si tarie vorbind despre Romania este singurul roman care in actul de identitate are trecut in dreptul numelui numele tarii.

Traiasca Regele Mihai I al Romaniei si Casa Noastra Regala!

Trăiască Regele
În pace şi onor
De ţară iubitor
Şi-apărător de ţară ...

Etichete: ,