A inceput postul, felicitari pentru cei care-l tin.
Eu voi continua cu postarile de miercuri, fara carne. Dupa cum veti vedea, prefer mancarea facuta in casa fara E-uri si conservanti.
Cred eu ca un post (chiar al Craciunului) intretinut cu patE-uri vegetale sau alte alimente de post, dar pline de E-uri, nu-si atinge scopul pentru care este tinut: curatenie si detoxifiere a organismului si a spiritului.
Revenind la meniul de azi, veti descoperi, natural, alimente de sezon.
Pentru de dimineata: am avut icre de stiuca - facute in casa - si o bunatate de zacusca de la mamaie, pe bagheta cu ceapa.
Toate asezonate cu muraturi - crescute si preparate la tara.
La pranz am incercat o ciorba de spanac cu iaurt facut in casa (gata, am pus si poza :)
Seara m-a asteptat o salata orientala - cartofi, ceapa, ou, patrunjel si lamaie
Bonus, un pahar de vin cu nuci si/sau alune.
Vinul este de casa, din bolta de la tara, struguri fiind culesi in toamna asta, zdropsiti si dati la teasc de tatal meu.
Pus apoi in butoi de lemn, limpezit si totusi un pic tulburel, dar numai bun de baut.
Doar sticla este amintire de la Borkatakomba :)
Si da, eu sunt pe eticheta de la sticla, alaturi de gazda de la crama din Budapesta.
Pofte bune :)Etichete: miercurea fara carne, nutritie, sanatate, stil de viata