Franciza MIC Mic mic ... ro

Franciza MIC Mic mic ... ro
Cred ca toti am vazut cel putin un magazin Mic.ro in zona in care locuim. S-au extins foarte repede si parea o franciza de succes care a prins in Romania. Mie ca si consumator imi convenea sa trec pe la Mic.ro pentru ca aveau program pana tarziu. Preturile insa mi s-au parut cam mari.

Ca si investitori, se pare ca acelora care au investit in franciza Mic.ro nu prea le-a convenit. Franciza presupunea sa ai 7000 de Euro si o locatie (proprie sau inchiriata) cu care sa te bagi in afacere. Mic.ro asigura stocul de marfa, iar partenerii care cumparau franciza urmau sa castige intre 10 - 20% din rulajul de marfa.

De aici si programul lung, in speranta unui rulaj mare. Cei care si-au angajat vanzatori au adaugat salariile acestora la costurile initiale. Daca au ales sa faca afacerea in cadrul familie, fara angajati, tot au avut in plus batai de cap legate de merchandising, receptia produselor, incasarea banilor, curatenia in magazin si contabilitate.

Pana la urma franciza Mic.ro s-a facut mica de tot si magazinele s-au inchis. De ce n-a mers?
Posibile motive gasiti aici si aici.

Unii spun ca din cauza neasigurarii stocului de marfa, iar altii spun ca nu merita efortul financiar-timp-uman din partea celor care au cumparat franciza. Pentru ca o problema nu vine niciodata singura, cei care au avut spatii si s-au bagat in franciza sunt acum blocati si nu mai pot folosi spatiile pentru alte activitati deoarece au curentul taiat datorita facturilor neplatite.

Asta a fost povestea Mic.ro, dar mai sunt si alte francize. Ati fi dispusi sa investiti intr-o franciza care sa nu necesite:
Nu vorbim despre o franciza gen foc-de-paie care repede s-a aprins, repede s-a stins, ci despre o franciza cu experienta si prezenta internationala.

Cati bani/timp ati fi dispusi sa investiti intr-o astfel de franciza?

Etichete: