Cartea visurilor – guest-post leapsa

Va intrebati ce poate sa rezulte din incrucisarea unui guest-post cu o leapsa? Vedeti mai jos, cu observatia ca sunt 2 lepse ...  

Salutări de pe blogul lui Daniel. Sunt Laura Triscă (ex-Meleacă) si, când mă simt inspirată, scriu despre filme pe Cinemateca Trisk.

Astăzi va fi  un fel de Leapsa 2 în 1. Visuri si cărti. Ciudat sau nu, se combină foarte bine, cel putin în cazul meu.

Asadar, cele mai arzătoare dorinte ale mele ar suna cam asa:

1. Să cutreier lumea-n lung si-n lat. Îmi place extrem de mult să călătoresc, să descopăr oameni, obiceiuri, bucătării, arhitecturi.

2. Mi-ar fi plăcut ca latura mea artistică să fie mult mai dezvoltată. Să îmi fac bagajele si să plec în turnee, să încânt oamenii cu glasul meu si să joc în filme. Din păcate, talentul (sau mai bine-zis, lipsa lui) îmi este complet potrivnic si nu are rost să insist în această directie.

3. Să se descopere leacuri pentru majoritatea bolilor incurabile de astăzi. Poate asa, se va găsi un leac si pentru mine, astfel încât să pot mânca ce, cum si cât doresc. Să pot arunca la gunoi listele din memorie cu regimuri stricte si, mai presus de ele, să nu mai doară abdomenul atât de chinuitor uneori. Nu-i asa c-ar fi drăgut? J

4. Dar dacă cercetarea întârzie în a ne oferi un leac, mi-as dori foarte mult să dispun de banii necesari pentru a le oferi oamenilor o nouă sansă în si la viată. Bugetul (redus momentan) nu mi-a permis să fac donatii consistente, ci doar mărunte, dar cu toată speranta de mai bine. Sper ca buzunarul meu să atârne mai greu într-o bună zi si să redea zâmbetul cât mai multor oameni.

5. Să scriu o carte si să fie ecranizată ulterior. Dar plămădirea personajelor necesită extrem de multă răbdare.

6. Să am cel putin 1000 de recenzii pe blog si să fi văzut toate creatiile marilor regizori. Cartea 1001 filme de văzut într-o viată să nu mai aibă secrete pentru mine.

7. Să am propria sală de cinema, unde să mă întâlnesc cu prietenii si să vedem filme. Zău că nu mi-ar mai trebui nimic altceva! J

8. Să am o încăpere imensă pe care să o pot denumi biblioteca mea si să contină numai cărti cumpărate de mine, plus una bucată fotoliu care să mă cufunde mai bine în lectură. Am strâns în jur de 250 de titluri, dar păstrarea lor devine din ce în ce mai dificilă. Viata la bloc are, totusi, deliciile ei! J

9. Să îmi câstig existenta făcând ceea ce-mi place mai mult si mai mult: să scriu despre filme.

Acum vine leapsa cărtilor. Ia să vedem!

1. Care este ultima carte pe care ati citit-o (sau pe care o cititi încă)?
Momentan citesc Stephen King, al patrulea volum din seria Turnul Întunecat: Vrăjitorul si globul de sticlă. Domnul King a avut dintotdeauna o pasiune pentru Tolkien, iar rezultatul te tine lipit de carte pentru ore bune.
2. Una dintre ultimele carti citite, pe care o recomandati?
Împăratul mustelor – William Golding

3. Care este urmatoarea carte pe care va ganditi s-o cititi?
Mi s-a făcut dor de un horror bun. Merg pe John Saul, Clubul Manhattan. Si cu ea, îmi iau la revedere de la acest domn, am citit tot ce s-a tradus de el la noi si nu se întrevede o nouă aparitie prin editurile noastre. Desigur, e posibil să mă răzgândesc si să aleg Neil Gaiman, Anansi Boys, continuarea uimitoarei American Gods. Încă nu m-am hotărât.

Etichete: