Ciocolate adevarate vs "ciocolăţi"

ciocolate adevarate
Diferenta intre o ciocolata adevarata si una care doar se numeste ciocolata, este la fel de mare ca diferenta dintre ciocolate si ciocolaţi. Daca stii care e pluralul corect, spui ciocolate. Daca stii gresit, spui ciocolaţi.

La fel este si cu informarea/cumpararea. Daca stii ce e ciocolata si chiar asta vrei sa cumperi, te uiti la primele 3 ingrediente care trebuie sa fie despre cacao, nu despre zahar.

Daca vrei sa cumperi zahar cu nume de ciocolata, cumperi bunataţi de ciocolaţi, ca "e mai multe care au zahar majoritar". Nu glumesc, puteti verifica in orice supermarket cate "ciocolaţi" au primul ingredient zahar si cat de greu gasiti o ciocolata adevarata. Pana acum am gasit doar "3 ciocolate vera": cele 3 din imaginea de la inceput. 

Probabil producatorii se bazeaza pe principiul "nu stie taranul ce-i ciocolata, mananca hartia si-arunca bucata". Atentie! Hartia de la ciocolata nu se mananca, nici nu se arunca, ci se citeste cu atentie mai ales la rubrica ingrediente.
ingrediente ciocolata adevarata
N-am glumit cu cititul. In general daca nu citesti nu stii nici macar ce e aia ciocolata. In particular, daca nu citesti ingredientele de pe ambalaj, atunci nici nu stii sa cumperi ciocolata adevarata ci cumperi zahar in diverse combinatii.

Dar de ce este sanatos sa avem multa cacao intr-o ciocolata?

Daca mai aveti pofta de bunatati de ciocolati-zahar, mai luati si de-aici o bucata despre cat de bunatate este zaharul. Daca aveti rabdare sa cititi pana la sfarsit link-ul de mai sus gasiti si despre "ciocolati".

Sper ca v-am indulcit cu cateva informatii utile!

Etichete: