Consumati zilnic reclame? Pentru ...


Consumati zilnic reclame? Pentru ..... o viata sanatoasa?

N-am nimic cu reclamele TV, pentru ca uitandu-ma din ce in ce mai putin la TV nu prea ma afecteaza. 
Dar oricat de putin as privi, tot nu le pot ocoli.

Chit ca nu prea ma uit la TV, pot ghici ca nu exista calup publicitar fara o reclama la medicamente. 

Nici cu medicamentele n-am nimic (de vreo 2 ani chiar nicio legatura) si nici macar nu vreau sa mai aduc vorba despre efectele adverse ale medicamentelor.

Haideti sa ne gandim insa la efectele adverse ale reclamelor la medicamente. Culmea, cu atat de multe medicamente (si reclame la ele) lumea este din ce in ce mai bolnava.
V-ati gandit vreodata care este mecanismul?

Ai o suferinta ... auzi o reclama TV care-ti promite ca-ti ia durerea repede ... fugi repede la farmacie, cumperi produsul prezentat de reclama, il iei, mai uiti de durere ... iar cand durerea reapare apar si alte reclame si ciclul se repeta.

In tot acest timp "testezi" diverse medicamente fara a consulta medicul, doar pentru ca ai vazut la TV un actor/actrita imbracati in halat alb "recitând" o recomandare promitatoare si "rapida".

Eu recunosc ca am trecut prin aceasta etapa atunci cand am avut probleme cu fierea si nu stiam ce sa mai incerc ca sa mai scap de dureri. Chiar daca va recunoasteti sau nu in aceasta ipostaza, fara sa va dati seama tot consumati medicamente si antibiotice.
Carnea (de pui, vaca, porc) provine din ferme in care pasarile si animalele sunt injectate cu medicamente, antibiotice si hormoni de crestere.

Care este riscul? In afara de reactiile adverse ale medicamentelor colectionate (din farmacie sau din alimentatie), exista riscul ca atunci cand in sfarsit ajungi la medic si acesta iti propune o solutie pe baza de medicamente, organismul sa nu mai reactioneze la solutia corecta propusa de medic.

Nu eu spun asta, ci specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii:
"Suntem pe cale să intrăm într-o nouă eră a medicinei în care o simplă julitură a genunchiului ne-ar putea omorî, a declarat Margaret Chan, şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Aceasta avertizează că pacienţii din spitale vor avea tot mai puţine şanse să se mai întoarcă acasă în viaţă."

Principalele sfaturi de la OMS pentru prevenirea acestei calamităţi:
Eu as mai adauga si 1-2 zile pe saptamana fara carne :) dar mai bine vedeti articolele integrale si ce spun specialistii de la OMS si din Romania.

Multa sanatate si ganduri inspirate va doresc!

Etichete: ,