Guest-post DE TOT RASUL

Guest-post DE TOT RASUL

Manifest serios pentru ... ras!


Salutari oltenesti din deplasare. Emil Calinescu ma numesc, blogger din 2008. Multumesc gazdei pentru spatiul oferit.

Stiu ca Daniel doreste doar guest-posturi despre sanatate. Initial am zis pas: ce as putea eu scrie despre sanatate? Ce anume din ce fac eu este cu adevarat sanatos? Si mi-am amintit ca totusi fac ceva sanatos ... si fac de sute ori chiar mii de ori pe zi. Iar acest lucru este RASUL. Da domne, rasul este sanatos!

Daca nu stiati, boala secolului nu este nici cancerul, nici sida, ci este STRESUL. Cauzele sunt multiple, si sunt ori nu de natura financiara. Avem totusi un remediu la indemana, pe care insa uneori il refuzam.

Ce ar trebui sa facem? Decalog :

  1. Daca sunteti la munca, si aveti un minut de pauza, puteti intra pe multiplele site-uri (ori profile de facebook) de bancuri. Un banc bun nu strica niciodata.
  2. Acceptati tovarasia unor oameni cu simtul umorului, chiar daca multi dintre ei va par ne-seriosi. Nici nu stiti cat conteaza un zambet dupa o zi intreaga de munca.
  3. Daca sunteti sefi, nu faceti marea eroare sa dati afara angajatii simpatici, care vi se pare ca-s distrati si nu muncesc cat trebuie. Ei au un rol foarte bine definit. Pot sa-i faca pe ceilalti sa rada, acestia din urma muncesc mai mult si mai bine… La fotbal se cheama « om de vestiar ». Atatia antrenori au dat afara astfel de oameni, aducand « fotbalisti » mai buni. Rezultatele n-au fost insa pe masura asteptarilor.
  4. Cand alegeti un film, nu evitati comediile. Stiu ca multi le considerati pierdere de vreme, dar sa stiti ca ajuta. Poate nu te cultiva precum un « film bun », dar ajuta la starea voastra de spirit.
  5. Valabil si la piesele de teatru. Daca sunteti fata preferati piesele romantice, stiu asta. Daca sunteti baiat/barbat, stiu ca nevasta prefera astfel de piese. Totusi, nu neglijati comediile. O sa va dea o stare de bine si va incarca cu energie.
  6. Nu luati peste picior prietenii care vor sa spuna un banc intr-o situatie limita. Chiar daca voi incercati sa va concentrati si considerati acel banc inutil, incercati sa vedeti partea buna a lucrurilor. Un zambet in plus, fie el « haz de necaz », nu strica niciodata.
  7. Daca toata lumea din jur e trista si posomorata, incercati sa-i scoateti voi din aceasta stare. Un banc, o gluma, amintirea unei situatii identice. Nici nu stiti cat conteaza.
  8. Cand va alegeti partenerul de viata, de ce sa nu fie si simtul umorului printre criterii? Un partener de viata vesnic posomorat si trist, care se gandeste doar la bani si la munca nu este chiar alegerea ideala.
  9. Incercati sa vedeti partea amuzanta din orice lucru. Daca un politician fura, incercati sa radeti de el ca e arestat pentru 10 mii de euro si un caltabos. Daca un prezentator face o gafa, radeti de el trei zile.
  10. Nu uitati: nu pastrati decat pentru voi chestiile amuzante. Rasul este cel mai productiv in colectivitate. Daca nu stiati, rasul este o activitate sociala. Poti rade si singur, dar cel mai bine e alaturi de altii.
In final, un singur sfat: Rasul este o treaba serioasa!

Salutari de tot rasul tuturor! Si multumesc inca o data gazdei ca mi-a dat sansa sa ma afirm (adica sa ma ... faca de ras :D ) !

Etichete: , ,