Bine ati venit la prima zi de miercuri fara carne din aceasta vara. Pe langa meniul zile, cateva sfaturi pentru masa de seara.
Pentru de dimineata am avut salata Boeuf
si souflé de cascaval cu masline.
La pranz o salata de castraveti, rosii, ardei, ceapa verde, marar, patrunjel, lamaie si ulei de masline.
Seara o pastram pentru o
ciorba de fasole, iar ceea ce se zareste in lingura are legatura cu sfaturile ...
Tot pentru seara sunt si sfaturile pentru cei care evita fasolea din cauza balonarilor si problemelor de stomac ... Pentru ca oamenii nu au enzima necesara digerarii celulozei din fasole si mazare ... apar unele probleme de digestie.
Ca sa evitam aceste probleme, va prezint cateva sfaturi pe care le-am primit la cursurile de nutritie.
- Fasolea trebuie pusa cateva ore la inmuiat. Se arunca apa si se pune la fiert.
- Se da in clocot pana incepe sa se decojeasca
- Se mesteca pana se ridica la suprafata cojile, pe care le arunc odata cu apa.
- Se pune alta apa si se fierbe pana la final.
Dupa ce este gata, la o farfurie de fasole, inainte de a manca punem 1 lingura cu mixtura din:
- 1 lingura anason
- 1 lingura coriandru
- 1 lingura chimen
- 1 lingura in
- 10 foi de dafin
Toate acestea se macina in rasnita de cafea pana se face o pulbere, din care se pune o lingura intr-o farfurie de fasole. In imagine este continutul unei linguri, n-am macinat foarte tare amestecul ca sa fie vizibile ingredientele.
Pofta buna fara carne!Etichete: miercurea fara carne, nutritie, sanatate, stil de viata