Test nivelurile constiintei

Test nivelurile constiintei
Practic, constiinta este ceea ce crezi despre tine si lumea din jur. Propria perceptie a realitatii. Putem spune ca exista cate o realitate pentru fiecare om in parte.
David R. Hawkins a ierarhizat, in cartea sa “Putere versus Forta”, constiinta umana. Va invit la un test cu 16 intrebari, la care sa raspundeti cu DA sau NU:
  1. Te urasti pe tine sau pe cei din jur?
  2. Te consideri un om pacatos?
  3. Crezi ca totul e in afara controlul tau?
  4. Te simti deprimat câteodata?
  5. Te uiti la TV sau citesti ziare?
  6. Esti dependent de ceva in viata ta? (bani, putere, alcool, tigari, nevoia de validare etc.)
  7. Simti deseori ca nu esti tratat corect?
  8. Continui sa te contrazici chiar daca in adâncul tau stii ca nu ai dreptate?
  9. Crezi ca viata este plictisitoare si nu-ti ofera prea multe posibilitati?
  10. Iei actiune in mod constant si muncesti din greu?
  11. E greu pentru tine sa fii organizat?
  12. Este vreun aspect al vietii tale pe care nu-l poti controla?
  13. Te emotionezi câteodata?
  14. Simti emotii negative? (tristete, nervozitate, ura, invidie)
  15. De cele mai multe ori iei decizii bazate pe gândirea logica?
  16. Crezi ca e important sa ai unele lucruri materiale?

Ca sa-ti calculezi scorul numara toate DA-urile. Sunt 16 intrebari, asadar 16 niveluri ale constiintei. Iata si interpretarea:



Daca scorul tau e intre 1 si 4 inseamna ca esti avansat in dezvoltarea personala. Asta inseamna ca ai inteles conceptele principale ale imbunatatirii de sine si tot ce trebuie sa faci este sa iti perfectionezi cunostintele. Felicitari!

1 DA: esti pe nivelul de Pace al constiintei. Acesta este de fapt al doilea nivel. Primul este Iluminarea, unde umanitatea se intalneste cu divinitatea. Este nivelul lui Iisus, Buddha sau Krishna. Nivelul de Pace este atins de o persoana la 10 milioane.

2 DA: esti pe nivelul Bucuriei al constiintei. Acest nivel este stapanit in general de sfinti si lideri spirituali. Cei din acest nivel simt bucurie mereu, orice ar face. La acest nivel nici nu mai e necesar sa-ti faci planuri sau sa-ti stabilesti obiective, pentru ca mergi mai mult pe intuitie. Expansiunea constiintei tale te face sa traiesti la un nivel mult mai inalt.

3 DA: esti pe nivelul Dragostei al constiintei. In acest nivel simti iubire neconditionata pentru toata lumea si vrei sa-ti dedici viata sa-i ajuti pe altii. Acest nivel este atins de 1 la 250 de persoane, in tot decursul vietii lor.

4 DA: esti pe nivelul Ratiunii al constiintei. Acesta este nivelul lui Einstein sau Freud. Fiind in acest nivel simti ca trebuie si poti sa aduci contributii importante lumii. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti folosesti abilitatile in mod inteligent si sa capeti alte cunostinte care te-ar ajuta sa-ti duci la indeplinire toate planurile.

Daca ai adunat intre 5 si 8 puncte esti pe nivelul avansat-intermediar in ceea ce priveste dezvoltarea ta personala. Asta inseamna ca ai inteles unele concepte ale imbunatatirii de sine si trebuie sa le aprofundezi daca vrei sa avansezi.

5 DA: esti pe nivelul Acceptare al constiintei. Acceptare in sensul de „acceptare a responsabilitatii” pentru rolul tau in lume. Acesta este nivelul in care incepi sa-ti setezi si sa-ti indeplinesti obiectivele. Este un nivel foarte interesant pentru ca incepi sa vezi lumea ca pe un loc plin de oportunitati si provocari.

6 DA: este pe nivelul Bunavointei. La acest nivel incepi sa simti ca poti fi in controlul vietii tale. Incet te obisnuiesti cu ideea ca e posibil sa-ti schimbi realitatea pe care o stii acum.

7 DA: esti pe nivelul Neutru al constiintei. La acest nivel simti ca nimic nu te afecteaza. Lucruri care te enervau acum numai au nici un impact asupra ta. Incepi sa nu te mai impotrivesti ci sa te lasi dus de val. Pentru a avansa trebuie sa intelegi mai bine viata si pe tine insuti.

8 DA: esti pe nivelul Curajului al constiintei. Acesta este un nivel eliberator de la nivelurile in care majoritatea sunt blocati. Acesta este primul nivel mai inalt de constiinta. Felicitari! In acest nivel simti curaj si control. Acum vezi viata ca fiind provocatoare mai degraba, in loc de coplesitoare.

Daca punctajul tau e intre 9 si 12 esti la nivel intermediar in dezvoltarea ta personala. Aproximativ 85% din oameni se afla la acest nivel. Ar trebui sa incerci sa-ti cresti nivelul de constientizare schimband sau iesind din zona de confort. Va fi foarte greu pentru ca ii vezi pe toti la fel ca tine.

9 DA: constiinta ta este la nivelul Mândriei. Acest nivel poate fi foarte derutant. Desi te simti in control, nu e chiar asa. De fapt simti ca-si lipseste ceva si ar trebui sa incerci sa iesi din aceasta stare. Acest nivel poate duce la discriminarea altora sau sa te identifici complet cu credinte limitatoare. Ar trebui sa intelegi ca esti rezultatul gândurilor tale si daca esti invidios pe altii, tot ce faci este sa te ranesti singur.

10 DA: esti pe nivelul Mâniei al constiintei. Acesta nu e un nivel rau totusi. Iincepi sa devii nervos pentru ca vezi ca nu poti sa-ti indeplinesti obiectivele. Acest nivel te poate impinge sa-ti cresti nivelul de constiinta si sa faci ceea ce ti-ai propus. Va trebui sa muncesti un pic pentru asta.

11 DA: esti pe nivelul Dependentei. Cei din acest nivel se ataseaza foarte usor de oameni, bani, alcool, tigari, droguri si alte lucruri materiale. Nu este usor sa avansezi de aici dar cu putin efort e posibil. Ar trebui sa inveti sa-ti controlezi mintea, pentru ca acum gandurile te controleaza pe tine.

12 DA: esti pe nivelul Fricii al constiintei. Aici sunt blocati majoritatea. Probabil ca te uiti zilnic la TV si citesti ziare. Tot ce-ti intra in cap sunt informatii selectate de altii, de aceea simti ca totul e in afara controlului tau. Fa-ti o favoare si renunta la doza zilnica de programe media. Daca nu vrei sa ramai in turma, iti sugerez sa citesti carti ca „De la idee la bani” de Napoleon Hill sau „Tata bogat, tata sarac” de Robert Kiyosaki. Aceste carti te vor trezi si-ti vor arata de ce majoritatea nu ating succesul si libertatea financiara.

Daca ai adunat intre 13 si 16 puncte esti incepator in procesul dezvoltarii personale. Este extraordinar ca esti interesat sa te dezvolti. Va trebui sa muncesti mult sa te dezvolti din acest nivel.

13 DA: esti pe nivelul Durerii al constiintei. Poti cadea in acest nivel cand iti moare cineva drag. Mai poti cadea daca devii depresiv. Iti trebuie un timp sa-ti revii si sa atingi un nivel mai inalt al constiintei.

14 DA: esti pe nivelul Apatie al constiintei. Aici te simti constant suparat sau deprimat. Crezi ca totul e in afara controlului tau si ca esti o persoana neajutorata. Ar trebui sa intelegi cum functioneaza puterea gandului. In acest fel vei scapa de gandurile negative si te vei lasa inconjurat de evenimente pozitive.

15 DA: esti pe nivelul Vinei al constiintei. Acesta este nivelul in care te simti vinovat pentru ceva ce ai facut. Nu e ceva trecator. E o vina apasatoare pe care o simti continuu. Nu e un nivel prea placut in care sa fii si ar trebui sa iesi din el incercând sa te ierti pentru orice ai fi facut. incearca sa-ti exprimi recunostinta pentru lucrurile bune din viata ta si nu fi prea dur cu tine.

16 DA: esti pe nivelul Ura al constiintei. Acesta e cel mai slab nivel al constiintei. In acest nivel te urasti pe tine si pe cei din jur. Nu mai gasesti nici un scop in a trai si probabil te gandesti sa te sinucizi. Multi prizonieri sunt la acest nivel. Ar trebui sa te distantezi de influente negative si sa-ti incepi viata de la 0. Ar trebui sa gasesti modalitati sa-ti imbunatatesti viata, de exemplu prin a-ti planui obiective pozitive.

Practic, felul cum te simti in situatiile normale de zi cu zi iti da nivelul de constiinta la care esti in prezent, insa pot aparea fluctuatii. De exemplu, atunci când esti pus intr-o situatie de stres sau presiune, poti sa devii paranoic si sa te inchizi in tine (Frica),  poti sa incepi sa tipi la lume (Mania) sau poate devii defensiv (Mandria). Acela e nivelul minim la care poti fi. 


Sau daca experimentezi ceva ce-ti place foarte mult, atunci te poti simti incurajat sa faci mai mult (Nivelul Curajului) si poti vedea lumea ca o lume plina de oportunitati (nivelul Acceptare) sau poate pentru un moment, poti simti Bucuria. Chiar daca foarte putini ajung cu adevarat la acest nivel asta nu inseamna ca nu poti  tinde spre asa ceva.

Totul din jurul tau poate avea efect asupra nivelului de constiinta. Televizorul, filmele, carrile, site-urile pe care le vizitezi, persoanele pe care le cunosti, lucrurile pe care le vizitezi, obiectele din jurul tau, chiar si mâncarea. Stirile, de exemplu, sunt predominate de informatii care se incadreaza la nivelurile de frica sau dorinta. Daca tu esti la un nivel mai inalt, acestea ti-l va diminua. Cel mai important lucru pe care putem sa-l facem este sa ne ridicam nivelul individual de constiinta. Când facem acest lucru, raspandim niveluri mai inalte si celor din jurul nostru.

Tine minte: 85 % din populatie se afla sub nivelul curajului. Daca am avea curajul sa traim cu totii macar la nivelul curajului.....ce lume minunata am avea!

Multumesc Simina pentru e-mail!
Daca exista un autor voi fi bucuros sa-l mentionez cu un link.

P.S.
Stai pe faza, in cateva ore apare si o schema pentru a evolua personal.

Etichete: ,