Cititul este sănătos


Cititul este sănătos
Guest post by K. Roberto

Cititul cărţilor, este la fel de sănătos ca şi alergatul prin parc şi ne hrăneşte mintea, precum mâncarea stomacul ...

Indiferent că sunt cărţi de poezii, cărţi erotice sau pur şi simplu o revistă (dar nu tabloid), important este să nu neglijăm cititul pentru că o minte hrănită este o minte deşteaptă!

Din lipsa timpului sau alte motive care mie mi se par neserioase, foarte mulţi oameni nu citesc luni, chiar ani de zile. Timpul lor este dedicat pentru altceva si aleg ocupaţii (ale timpului) care mai mult dăunează!

Intenţionez să dezvăluim nişte argumente (împreună cu tine) cât mai bune, astfel incât sa putem încuraja omul să citească şi să înţeleagă că cititul chiar este sănătos. Prin urmare să acorde importanţă sănătăţii sale, încurajând totodată lectura!

Poate că nu fiecărui om îi place să citească anumite cărţi gen SF sau aventuri, dar am putea să-i recomandăm cărţi utile care-l interesează pentru simplu fapt că învaţă exact ceea ce simte el că are nevoie.

Tinerii, de exemplu, sunt atraşi de calculatoare si pot fi încântaţi să înveţe cum să folosească anumite programe, gen Photoshop.

Foarte multe persoane, de îndată ce au terminat o şcoală unde lectura era obligatorie şi (chiar si aşa) puţini citeau, nu mai citesc deloc. Si mai rau, de mai bine de un an, nu au mai scris nimic de mână cu pixul sau creionul, odată cu apariţia calculatoarelor, tabletelor şi multe altele.

Tu ce părere ai?

O altă metodă prin care am putea să le facem atractiv citiul, ar fi prin intermediul cărţilor electronice, direct de pe eReader sau tabletă. Iar ca să le demonstrăm că merită să citească, le putem oferi o mulţime de argumente, precum că cititul este sănătos, ne face mai deştepţi pentru că activează funcţiile creierului, acumulăm mai multe cunoştinţe şi un vocabular mult mai dezvoltat. In final beneficiem de o gândire mai bună.

O carte bun ă  poate reduce chiar şi stresul ... de ce să alegem o ţigară pentru reducerea lui?

Şi bineînţeles lista poate continua, mi-ar face deosebită plăcere să enumeri şi tu câteva argumente in favoarea lecturii. Cum să facem cititul atractiv? Pentru a încuraja lectura, te invit să distribui acest articol prin butoanele de share de mai jos!

Etichete: , , ,