Dar ma refer la smochinele naturale, eventual proaspat culese din smochin, nu la cele uscate-zaharate "culese" din supermarket.
Pe vremea copilariei aveam un smochin la bunici si mi-a ramas de atunci gustul adevarat al smochinelor. Acum mi-am reamintit gustul natural in Sithonia-Grecia unde m-am rasfatat cu smochine, atat negre cum mancam cand eram mic, dar si cu smochine albe.
Mi-au placut toate, cele negre fiind mai mici si mai dulci, iar cele albe mai mari si mai aromate. Daca n-ati ghicit ce este cu imaginea din stanga-jos, este un smochin altoit care se vede mai bine in detaliul din mijloc.
- astenie, astm, bronsite,
- constipatie, cresterea imunitatii,
- detoxifiere, hipertensiune,
- imbunatatirea digestiei, inflamatii urinare si pulmonare, iritatii gastrointestinale,
- laringite, osteoporoza,
- probleme de sterilitate masculina, prevenirea cancerului la san
- stimularea concentrarii, stari acute febrile, traheite,
continand
- vitamina A, vitamina B1, B2, vitamina C,
- calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu, potasiu si clor.
Smochinele mai contin beta-caroten, polifenoli, flavonoide, ficina, pectina si multe fibre.
Pofta buna la smochine naturale!Etichete: natural, nutritie, sanatate