Asta este, imi plac negresele!

Asta este, imi plac negresele!
Nu-i un secret, stie si nevasta-mea :) Insa cele mai bune negrese le face Marcica, moasa fetitei noastre.

Nu prea stiu eu sa explic de unde vine apetitul meu pentru negrese, dar banuiesc ca de la continutul mare de ciocolata si de cacao. Da, ma stiti ca sunt mare consumator de ciocolata adevarata (cu peste 80% cacao), iar negresa se incadreaza foarte bine aici prin ingrediente:
Nu prea m-a interesat pe mine compozitia negreselor, dar daca tot am gasit aici mai multe retete, am zis sa ma uit la una dintre prajiturile mele preferate.

Am mai bucatarit eu pana acum diverse chestii (vezi miercurea fara carne), dar la prajituri mi se pare mai greu.

reteta de negresa
Aveam si reteta de la moasa-Marcica, dar uitandu-ma acum cat de bine este explicat aici "fluxul tehnologic" la negresa, mai ca m-as baga la o incercare urmand pasii si imaginile.
Daca mai pun la socoteala ca untul este mai sanatos decat margarina si ca prefer si ciocolata si cacao, va dati seama ce compozitie voi alege.

Ca sa nu mai spun ca daca-mi iesa negresa ca in imaginea de la inceput, o sa-mi ceara si moasa reteta :)

Dar pana cand ma incumet eu sa ma dau la negrese, sa va mai spun ca la ingredientele minune deja deconspirate mai trebuie sa puneti de la voi 50 de minute pentru preparare si ... asta este.

Dupa cum vedeti in imagine, negresa merge insiropata cu capsuni si fructe de padure. Dupa gustul meu i-as mai pune si 2-3 picaturi de whiskey :)

A propos de whiskey, negresa este un fel de  "brownies" care e super apreciata prin State si UK. Dar eu as prefera negresa noastra, ca prajitura traditionala romaneasca. Ca tot vorbim de prajituri traditionale, care credeti ca sunt acestea?

Pofta buna si astept impresii despre reteta de negresa pusa-n practica!

Spor bucataritor!

Etichete: , ,