Fonduri europene - impact in RO

Fonduri europene - impact in RO
Chiar daca Romania n-a fost tocmai fruntasa la atragerea fondurilor europene, in ultimii ani gradul de absorbtie a crescut. Probabil si pentru faptul ca au inceput sa se vada rezultatele fondurilor atrase si utilizate corespunzator.

Daca prin 2007 - 2008 criticam administratia locala din Craiova pentru ca nu este interesata de atragerea fondurilor comunitare, iata ca acum aud din ce in ce mai des despre semnarea unor contracte de finantare cu fonduri comunitare.

Din punct de vedere al unui simplu beneficiar al rezultatelor utilizarii fondurilor europene de catre administratia locala/judeteana pot sa spun ca ... se simte.

Am dat doar 3 exemple de beneficii ale unor lucrari cu finantare europeana care se vad cu ochiul liber si care se simt in viata de zi cu zi.

Fondurile europene si-au aratat impactul si in alte domenii, nu mai insist, insa cel putin in zona in care locuiesc proiectele in derulare pot fi urmarite pe site-urile CJ Dolj si Primariei Craiova.

Ma intreb insa care ar fi impactul blocarii fondurilor europene, in conditiile in care au intrat in proceduta de "presuspendare" tocmai axele prioritare ale programelor de finantare pentru
Daca impactul finantarilor europene de pana acum s-a simtit in timp, dar in ritm crescator, in schimb posibila pierdere a unor finantari europene ce insumeaza 10,5 mld. euro, s-ar simti brusc si neplacut, mai ales intr-o perioada de criza.

Sper din tot sufletul ca autoritatile responsabile vor face toate corectiile pentru reluarea finantarilor.

Spor finantator!

Particip cu acest articol ”Pentru concursul Blogger European”, al carui regulament poate fi consultat aici.

Etichete: ,