Este o reteta proprie pentru ca n-am invatat-o de la nimeni si nici n-am mai vazut-o in alte parti. Pur si simplu am "dezvoltat-o" pe parcursul a mai multor ani, pornind de la o omleta simpla imbogatita cu diverse ingrediente.
Este o CLatita-OMleta-PIzza, in sensul ca se intoarce ca o clatita, iar dupa intoarcere omleta devine un blat gen pizza pe care se mai adauga cascaval, masline, ketchup etc.
Cu vreo 3 ani in urma, dupa ce le-am facut prima data o
omleta CLOMPI colegilor de serviciu, nu mai aveam trai cu ei si trebuia sa le tot fac si in zilele urmatoare (sau sa-i invat cum se face). Ca sa nu ma mai bata la cap am fotografiat pasii si ingredientele, am incarcat imaginile si le-am trimis
link-ul Facebook.
Mai simplu de-atat nu se poate, iar fiecare pas este explicat langa imagine. Bonus o salata de varza cu marar :) Asta a fost in urma cu 3 ani, acum vreau doar sa detaliez cateva subtilitati:
- nu folosesc deloc ulei, doar incing tigaia,
- cele mai bune tigai care se preteaza pentru omleta CLOMPI sunt cele ceramice. Merge si teflon, cum este in poze,
- dupa ce adaug compozitia in tigaie, dau focul aproape la minim,
- a propos de compozitie, intre timp am renuntat la carne deoarece exista destule proteine din oua, branza sau cascaval (am invatat asta la cursul de nutritie),
- inainte de a intoarce clatita, se foloseste o paleta de lemn pentru a "misca" omleta de pe tigaie,
- dupa ce intorc omleta (ca pe clatita), deasupra se preteaza mai bine un strat subtire de cascavat (in loc de branza). Se topeste si face un topping practic ca la pizza,
- daca ai mai multe timpuri de ceapa (alba, rosie, ceapa verde) este OK sa le amesteci de la inceput impreuna cu ouale,
- omleta CLOMPI cu usturoi verde este o nebunie,
- eu m-am obisnuit sa manac omleta fara paine, dar fiecare cu gusturile lui,
- de preferat oua de tara, proaspete.
Ca sa iasa o CLOMPI-omleta, ingredientele standard sunt:
- oua
- branza, cascaval
- verdeata (marar, patrunjel)
- ketchup
- masline (daca ai :)
Avantaj: este o reteta simpla pe care o prepari foarte repede (15 minute cu salata cu tot).
Nu o recomand seara. Ouale nu sunt potrivite pentru masa de seara, iar CLOMPI este o nebunie culinara pe baza de oua care merge de minune dimineata si chiar la pranz.
Sa va mai spun cat de delicioasa este CLOMPI si cum o savurez? Mai bine va las cu cateva imagini ca sa va fac pofta :)
Recapitulare!
Yam-Yam!
N-am avut ketchup, dar am compensat cu salata :)
Nici aici nu e ketchup, dar este usturoi verde
Ce ziceti?
AMR 10 zile pana la
dead-line-ul care m-a determinat sa-mi dezvalui secretele culinare: CARMOLIMP ne da sansa sa ne desfasuram culinar la Brasov si ne trimite in Paradis.
Restaurant Paradis, unde sper sa fac din
CLOMPI vedeta bucatariei.
Asta ramane de vazut, dar pana atunci am vazut deja altceva:
CLOMPI + AMR = CARMOLIMP :)
Spor culinar!Etichete: concurs, nutritie