Regele Online si Printul Tipar


Regele Online si Printul Tipar
Chiar daca vremea lui Gutenberg pare sa fi apus iar online-ul este tot mai prezent, tiparul exista intr-o forma actualizata.

Nu numai pentru nostalgicii care prefera mirosul de cerneala tipografica al unei carti, ci pentru ca informatia tiparita face parte din viata noastra.

A propos de miros, daca inca nu simtiti in aer campania electorala, pregatiti-va de bombardament cu pliante, flyere, calendare si scrisori electorale in cutiile postale. Si cu afise tiparite in locurile de afisaj electoral.

Deci tiparul/printul exista! Si are rabufnirile lui de orgoliu in acesta perioada, cand se imbina electoral cu sfarsitul de an aducator de calendare (de perete, de birou, de buzunar), agende si plannere saptamnale.

Si iar revin la miros si de alte simturi, pentru a evidentia initiativa Azerty. Pe langa o abordare online complexa (de exemplu vizionarea produselor in format 360 grade), se pune la dispozitia clientilor un showroom unde pot atinge, simti si testa produsele.

Daca nu cumva facem cumparaturile exclusiv intr-un magazin online, la fiecare cumparatura din viata reala dam peste etichete cu preturi, etichete cu oferte, etichete cu ingrediente, bonuri de casa si altele care necesita hartie si printare.

Este adevarat ca acum la contactul cu o firma nu mai este obligatoriu chitantierul si facturierul de la tipografie, dar ca sa ai stampila pe un contract sau pe o factura, tot trebuie printata cumva :)

De exemplu, la mine la job avem o super multifunctionala ieftina pe care am achizitionat-o in cadrul unei promotii Canon. Si ea tipareste toate documentele ce trebuie semnate si stampilate (oferte, devize, contracte, facturi, raspunsuri la scrisori etc.)

Daca inainte o firma trebuia sa aiba o comanda consistenta pentru a obtine un pret bun la tipografie, iar apoi sa astepte pana cand se tiparea comanda, acum totul s-a simplificat, iar tiparirea s-a "democratizat" si s-a ieftinit atat ca pret cat si ca timp, odata cu ieftinirea imprimantelor si multifunctionalelor din ce in ce mai performante.

Diferenta printului de azi, fata de tiparul in intelesul clasic este ca a devenit disponibil local, pentru serii mici sau chiar unicate, datorita imprimantelor de birou si a multifunctionalelor. Si daca eu de exemplu folosesc imprimanta exclusiv la serviciu, dar zilnic, cea de acasa este folosita de fetita mea pentru referate si alte lucrari pentru scoala.

Intr-o lume in care online-ul a devenit rege, tiparul a devenit ... print. Imprimantele sunt cele care tin in viata tiparul adaptat la conditiile actuale iar multifunctionalele sunt cele care salveaza consumul de hartie prin scanare si trimitere apoi pe e-mail/fax a unor documente sau imagini.

Spor multifunctional!

Particip cu acest articol la Super Blog 2012.

Etichete: , ,