Din nou despre detoxifiere


Din nou despre detoxifiere
Daca mai vreti si alte informatii despre detoxifiere (si chiar daca nu stiti ca vreti :) trebuie sa stiti ca detoxifierea nu este ceva care se face "o data-n viata".

Eu fac detoxifiere de doua ori pe an. Exista si o explicatie logica. Toxinele se strang permanent in intestine, sunt absorbite in sange si apoi depozitate in organe, carora le perturba activitatea.

De aceea este important ca intestinul gros sa fie primul organ detoxifiat, apoi fiecare organ in parte sa beneficieze de detoxifiere.

Am gasit toate aceste informatii intr-o carte scrisa special pentru acest domeniu numit detoxifiere, dezintoxicare, curatare, purificare etc. Si pentru ca detoxifierea prin metode naturale sta la baza acelei carti, am zis sa nuantez cateva idei despre detoxifierea fiecarui organ (si nu numai) in parte.

La detoxifierea intestinului gros ajuta foarte mult clisma, dar si fructele, sucurile de fructe si salate de legume.

Detoxifiere ficatului se realizeaza utilizand sare amara, masline, ulei de masline, suc de mere, suc de legume, ulei de ricin, suc de morcovi, suc de cartofi cruzi, semintele de in, vitaminele A, B, C etc. Varza murata si muraturile ajuta si ele la detoxifierea ficatului.
Urmatoarele remedii sunt foarte bune pentru detoxifierea ficatului: anghinare, propolisul (prim catechina), lemnul dulce, papadia, armurariul, brusturele, frunza de rostopasca.

Vezica biliara se poate curata ajutata de mere autohtone, ulei de masline si zeama de lamaie, ridichi, vin alb de casa, miere si leustean. Si din nou, nu uitati plantele de anghinare, sunatoare, rostopasca si papadie.

Pentru detoxifierea pancreasului se poate folosi ulei de floarea soarelui clatit in gura, usturoi si obligeana.

Daca pentru purificarea celorlalte organe sunt dolosite mai ales plante amare, splina cere si dulce. Budinca de orez cu mere, supa crema de dovleac, morcovul, lemnnul dulce, ghimbirul, cuisoarele, meiul etc. sunt cateva solutii de detoxifiere propuse pentru splina.

La detoxifierea limfei ajuta citricele, ceapa, ceaiul de sanziene si echinacea. Clatirea gurii cu ulei de floarea soarelui este si aici o solutie.

Rinichii pot fi curatati cu suc de mere, orez, ridichi, suc de legume, anghinare, cimbrisor, sunatoare,  busuioc, coada calului etc.

Vezica urinara beneficiaza de detoxifiere ajutata de frunzele de merisor, coada calului, coada soricelului, urzica, florile de soc, mugurii de pin, tecile de fasole, lamaia, branca ursului, patrunjelul, spanacul sau propolisul.

Plamanii pot fi curatati de toxine cu ajutorul unor cataplasme cu mustar, varza sau usturoi sau frectii cu ulei de ricin, ca solutii externe. Suc de lamaie, propolis si ridichea neagra sunt numai cateva solutii interne. Rasina de brad si cat mai mult ozon din padure sunt alte recomandari pentru detoxifiere

Pielea poate fi purificata cu ajutorul transpiratiei, bailor calde, periajului, saunei si consumului adecvat de apa si lichide.

Curatirea oaselor si articulatiilor se poate realiza cu foi de dafin, lamai, miere, nuca, argila, coji de oua etc. Mersul cu picioarele goale pe pamant este o metoda naturala pentru absorbita mineralelor din sol.

Sangele si vasele de sange se curata cu sunatoare, musetel, mesteacan, marar, valeriana, nuci, ceapa, lecitina, leurda, urzica, papadia, argila, usturoiul, coaja de salcie alba (aspirina naturala), paducelul, dovleacul, hreanul, leusteanul, vitamina C, Magneziul, Seleniul, Vitamina E (naturale evident).

Am sa insist mai mult la detoxifierea sistemului nervos, deoarece am amintit de curand despre alta sursa de intoxicare, plombele din amalgam si pentru ca am vazut ca si produsul de la Plantina se orienteaza spre eliminarea metalelor grele sau materialelor radioactive din organism.

Calciul, magneziul, seleniul, germaniul, cuprul si zincul luate din alimentatia naturala elimina mercurul si alte metale grele. Pentru curatirea sistemului nervos este necesara mai intai mineralizarea organismului, in paralel cu detoxifierea prealabila a celorlalte organe. Dintre plante coriandrul, de exemplu, mobilizeaza metalele grele si le scoate din tesuturi.

Varza murata (prin aminoacidul numit metionina) ajuta la dezintoxicare, iar materialele fibroase leaga metalele grele. Pectina din mar absoarbe toxinele si metalele grele din tractul gastro-intestinal.
Glutationul este o alta substanta naturala care "leaga" mercurul. Glutationul este produs in organism daca mancam usturoi, ceapa, vegetale crucifere, galbenus,  semninte incoltite, avocado sau armurariu.
Leurda, lucerna, patrunjelul, mugurii de brad si de pin, argila, propolisul si rasina de brad au capacitate de detoxifiere la nivelul sistemului nervos.

Deoarece pana la urma detoxifiere inseamna curatare, nu trebuie evitate metodele de curatare pentru dinti, limba, nas, ochi si urechi.

Toate aceste informatii sunt scurte idei despre ce inseamna folosirea plantelor pentru detoxifiere. Le-am sintetizat din cartea "Dezintoxicarea - magia vindecarii", de Virginia Faur si Remus Tanase, carte pe care am descoperit-o in timpul cursului de nutritie facut cu ANATECOR. Cartea are peste 200 de pagini, asa ca eu am enumerat numai plantele sau solutiile recomandate pentru fiecare organ. Modul de utilizare a plantelor  si felul in care se face detoxifierea-dezintoxicarea-curatirea sunt detaliate acolo.

Am vrut doar sa va atrag atentia asupra importantei pe care o are detoxifierea asupra fiecarui organ.
Mai adaug la cele invatate si experienta proprie legata de detoxifierea bazata pe Aloe Vera, garcinia si polen.

Despre diversele ceaiuri folosite in detoxifiere am mai auzit, iar cu ocazia acestui concurs am aflat si despre solutia de detoxifiere propusa de Zeopur si despre existenta zeolitului, o roca vulcanica folosita cu succes in curatarea de metale grele sau elemente radioactive precum si alti contaminanti. Asta a propos de mineralizarea obligatorie despre care ziceam mai inainte. Daca din intamplare ati auzit la stiri despre "ciorba de bolovan", sa stiti ca tot cu mineralizarea are legatura.

Iar am vorbit mai mult despre detoxifiere si chiar deloc despre pierderea kilogramelor, insa repet, nu exista slabire corecta fara detoxifiere. Dar cum stiu ca multi incearca tot felul de diete dar detoxifiere mai putin, m-am gandit ca in primele 2 articole sa pun baza pe intelegerea acestui proces de detoxifiere.

Promit si un articol in care sa vorbesc mai mult despre controlul greutatii corporale.

Spor detoxifiator!

Etichete: , , , ,