Alte ingrediente: bun-simt, utilitate, calitate, optimism.
Fara E-uri, dar cu cateva EU-ri:
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei

Radacini trainice implantate de specialisti

Radacini trainice implantate de specialisti
Trebuie sa recunosc ca n-am nicio experienta proprie in materie de implant dentar, iar in astfel de cazuri folosesc doua optiuni:
  • sun un prieten (recunosc ca a fost o prietena :)
  • apelez la resurse online
Am gasit suficiente informatii online incat sa-mi fac o idee. Dar cel mai bine am inteles care-i treaba cu implantul dentar dupa ce am vorbit cu o prietena despre care stiam ca si-a facut un implant. Iar trebuie sa recunosc: n-am sunat, ci am vorbit pe FB chat :)

Acum ca jucam cu cartile pe fata, sa va spun ce-am invatat din discutia cu prietena mea.

  • Implantul dentar este o solutie avantajoasa, care nu afecteaza dintii vecini.
  • Implantul este de fapt o radacina pe care se planteaza un viitor dinte/masea, fara ajutor de la dintii din jur.
  • Implantul dentar este o operatiune complexa, care necesita proceduri de chirurgie si un timp indelungat de realizare masurat in luni de zile.
  • Daca ai un dinte nerecuperabil, implantul inseamna extragerea acelui dinte, vindecare locului si apoi implantarea unei radacini metalice pe care se monteaza noul dinte.
  • Inainte de inceperea acestui proces complex sunt necesare analize specifice. Nu oricine este "eligibil" pentru un implant dentar.
Si m-as fi asteptat eu ca dupa aceasta discutie sa fac o poza zambetului frumos al prietenei mele si sa va pun sa ghiciti care-i implantul si care sunt dintii naturali.

Ghinion! Prietena mea mi-a spus ca ... operatiunea nu a reusit, lucrarea s-a infectat si a trebuit sa renunte la implant. Ea crede ca locul din care a fost scos dintele nu a fost suficient de bine vindecat sau sterilizat. Oricum, concluzia pe care a tras-o dupa aceasta experienta (in care a pierdut timp, bani si a indurat durerea atata la extractie cat si la implant) a fost ca atunci cand te hotarasti pentru o lucrare de asemenea complexitate, trebuie sa-i alegi pe cei mai buni.

Am intrebat-o ce inseamna cei mai buni si mi-a spus:
"Specialisti cu experienta. Sunt multi care se lauda ca fac implanturi, dar putini care au experienta si specializarea necesare unui implant reusit." (am acordul prietenei mele pentru citat)

Probabil ca de aceea este si o lucrare mai scumpa, insa mie mi se pare mai scump un implant nereusit :(

Prietena mea n-a renuntat la idee, dar acum cauta cel mai bun implant dentar, in sensul citatului de mai sus. Pentru ca si ea m-a ajutat cu informatiile despre implant, sper s-o ajut si eu cu campania BlogalInitiative.

Spor implantator! (nu intamplator)

2 comentarii:

Comentati va rog. E democratie :)
Va place? Un Like, e gratis :))
Vreti sa va mai placa? Apelati la abonare blog prin e-mail. Tot gratis :)))

 
toateBlogurile.ro