KALIMERA CORFU (KERKYRA)!

KALIMERA CORFU (KERKYRA)!
Chiar daca suntem in plin sezon de primavara-iarna, in asteptarea zilelor mai calde tot cu gandul la vacanta de vara stam :)

Si imi sta pe limba o intrebare/destinatie de vara pe o insula din Grecia: ce ziceti de o vacanta in Corfu?

Dar pana la un raspuns complet, haideti sa descoperim impreuna cateva detalii turistice.

Daca pentru distante mai mici spre insulele grecesti (Thassos de exemplu) este OK o calatorie cu masina proprie, la distante mai mari se pune deja problema pierderii catorva zile de concediu pe drum. In astfel de cazuri este salutara solutia unui charter Corfu, care rezolva problema excursiei in Corfu in doar cateva ore.

V-ati hotarat din timp cand vreti sa ajungeti in Corfu? Cu-atat mai bine, deoarece reducerile early booking la Agentia de turism Paralela 45 ajung pana la 20%, ceea ce nu e deloc de neglijat.

Inainte de a stabili locatia exacta din Corfu, haideti sa vedem cu ce ne ademeneste aceasta destinatie. Sa spunem ca fiind o insula aveti la dispozitie atatea plaje si locuri de vizitat, incat locul de cazare este doar o mica parte a ecuatiei, fata de atatea locatii care va asteapta.

In primul rand aveti posibilitatea sa inspirati aerul Greciei antice, sa pasiti prin locuri incarcate de istorie si de civilizatie.
aerul Greciei antice
Totodata, in Corfu aveti posibilitatea sa observati si influente arhitecturale siciliene, venetiene sau chiar franceze si britanice. Nu numai civilizatia greaca a influentat celelalte civilizatii, ci a fost un proces reciproc de influentare.

Dar pana sa vedem alte influente, recunosc ca eu sunt influentat in primul rand de "Legendele Olimpului", de "Iliada", "Odiseea" si "Eneida".

Din aceste lecturi ale copilariei am retinut ca intodeauna ofrandele oferite zeilor erau taurii cei mai grasi, iar daca din legendele cu ciclopi sau altele la fel de cunoscute nu lipseau oile, nici la ospete nu lipsea carnea de oaie sau de capra. V-am spus aceste lucruri deoarece noi suntem obisnuiti sa mancam mai ale porc si pui.

Fratilor, daca ajungeti in vacanta in Grecia nu ratati preparatele pe baza de oaie, miel, capra, ied si vita. Veti fi uimiti cat pot fi de bune si cat de diferite sunt fata de preparatele noastre. Stiau ei zeii ce stiau...

Bineinteles ca fiind vorba de o insula, pestele si fructele de mare n-ar trebui sa va lipseasca de la nicio masa. Sunt proaspete, gazdele stiu sa le gateasca la perfectie iar produsele au un gust foarte "indepartat" de ceea ce gasim noi prin supermarket-uri si apoi gatim dupa retete relative :)

Sa nu fiti uimiti daca peste tot veti vedea maslini. Maslinii sunt bogatia naturala a Greciei, adaptati perfect la clima si solul pietros al insulei. Iar bucatarii din insula se pricep cel mai bine sa foloseasca uleiul de masline si lamaile.

Vinurile grecesti sunt foarte bune si la preturi accesibile.

Bineinteles ca aveti posibilitatea sa mancati si produse din bucataria internationala, dar recomandarea mea este sa descoperiti mancarurile locale si tavernele cele mai cautate.

Trebuie sa stiti ca in Corfu gasiti vacante pentru toate gusturile, de la All Inclusive si Ultra All Inclusive si pana la "preturi mai studentesti" (studenti de Grecia, oricum :)

Acum ca am rezolvat cu mancarea si cu cazarea, putem sa cautam relaxati si destinatiile turistice :)
peisaje superbe
Si sa incepem cu atractiile naturale. In primul rand v-as recomanda sa nu ratati o croaziera in jurul insulei. Nu stiti cand veti mai avea o asemenea ocazie, iar o croaziera va da posibilitatea sa vizitati locuri inaccesibile de pe insula. Iar daca nu stiti cum stati cu raul de mare, o mica croaziera este cel mai bun mod de a afla, fara riscuri prea mari.

In al doilea rand stiu cat de doriti sunt de mare cei care stau la munte, sau invers, cat de mult viseaza muntele cei care stau la tarmul marii. Ca sa nu mai spun ca mai exista si cei care, locuind ca mine la campie, viseaza si la munte si la mare :) Ei bine, Corfu ne implineste visele tuturor, avand si mare si munte in acelasi loc. Asadar in afara de nesfarsitele plaje, una mai atragatoare decat alta, nu uitati de munte si varful Pantokrator.

Nu trebuie ratate nici alte minunate "lucrari" ale naturii: Laguna Antinioti, Grota Loutses si Canal D'Amour.

Ca sa fac trecerea de la atractii naturale la diferse locatii, nu uitati sa vizitati satele pitoresti (Sinarades si Pelekas) sau sa va bucurati de sporturile nautice si de Parcul Acvatic.

Trecem apoi la locatii vizitate de foarte multi turisti:
Nu mi-am propus sa fiu un ghid complet al vacantei voastre in Corfu, ci doar sa va fac pofta cu cateva detalii. Cel mai bine este sa descoperiti singuri Corfu, iar daca n-ati mai fost pana acum in insulele grecesti sunt sigur ca veti ramane marcati de limpezimea si de culoarea  marii, de ospitalitatea gazdelor si de peisajul complet diferit de-al nostru.

Spor calator!

Particip cu acest articol la Spring SuperBlog 2013.

Etichete: ,