Speciale: Pizza Di Napoli

Speciale: Pizza Di Napoli
Va spuneam vineri ca voi testa pizza :) Asa ca dupa ce am scris primul articol, am fost contactat telefonic pentru comanda si pentru verificarea ingredientelor dorite.

Cum sambata n-am fost in Craiova, am stabilit livrarea pentru duminica, cand am fost din nou contactat dupa ora 19:00, asa cum stabilisem. 

Si iata-ma cu pizza din Napoli pe masa, curios sa vad cum arata si mai ales cum a iesit la gust combinatia imaginata de mine. Pe un Quatro Formaggi clasic se vad rondelele de ceapa rosie, iar partile mai inchise sunt datorate busuiocului uscat si maruntit.
Quatro Formaggi
Am intors o felie ca sa se vada si blatul,
sa se vada blatul
iar apoi am trecut la treaba,
pizza si bere
ca deja imi lasa gura... bere :)

Mi-a placut si blatul si combinatia, dar mai ales mi-a placut produsul final: o masa usoara si gustoasa, alaturi de o bere spumoasa :) Blatul este crocant si subtire, cum imi place mie, ceapa si busuiocul se simt tocmai cat trebuie ca sa nu ia fata branzeturilor de soi.

Eu mananc pizza Quatro Formaggi de multe ori, dar nu stiam exact care sunt sortimentele de branza folosite si cata istorie si traditie se afla in spatele lor. Acum am citit pe site si am aflat despre procesul de fabricatie a branzeturilor folosite: mozzarella, emmentaler, gorgonzola si parmezan.

Brie - regina branzeturilor frantuzesti, este un alt ingredient traditional al pizzei Quatro Formaggi, obtinut din lapte nepasteurizat, legat cu cheag natural, la care se se adauga si mucegaiul (dupa 18 ore), produsul final fiind gata dupa 6 - 8 saptamani. Asta ca sa vedeti cata munca se ascunde in spatele unei felii de de pizza pe care o dam gata din cateva inghitituri.

Concluzie:
Pizza Di Napoli este o experienta deosebita in cadrul careia m-am bucurat de o pizza pe gustul meu, de informatii interesante gasite pe site si de posibilitatea de a-mi "construi" propria pizza.

Spor hranitor!

Etichete: , , , ,