Balcanisme la Madrid


Balcanisme la Madrid
Aseara am vazut un meci de tenis spectaculos si dramatic intre doi jucatori din Balcani: Djokovic (Serbia) si Dimitrov (Bulgaria). Partida s-a desfasurat in cadrul Madrid Open.

Spuneam ca a fost un meci spectaculos, deoarece primele doua seturi au fost castigate pe rand la tie-break.

Dramatismul a venit de la accidentarile celor doi sportivi, mai intai Djokovici (deja bandajat la o glezna) a cerut ajutor medical dupa ce a calcat stramb. Apoi Dimitrov a cerut asistenta medicala in urma unor crampe musculare. Din fericire, ambii si-au revenit iar rezultatul s-a transat pe teren, nu din cauza unui abandon.

Din nefericire publicul madrilen a fost sub nivelul partidei, manifestandu-se suburban de mai multe ori.

La accidentarea lui Nole, acesta a fost fluierat, apoi dupa accidentarea lui Dimitrov cand sarbul a reusit o minge taiata la fileu, desi procedeul tehnic a fost foarte frumos, multi din tribuna au fluierat, ca sa nu zicem ca au huiduit. Nu mai zic de momentele in care Djokovic dadea in fileu, iar tribunele exultau.

Nu stiu de unde vine frustrarea madrilenilor. De la criza economica prelungita, de la multele victorii ale lui Nole impotriva starului local Rafa Nadal sau de la eliminarea Realului din Champions League? Chiar daca ar fi de la toate la un loc si de la multe altele nestiute, publicul madrilen n-a stiut sa respecte un lider mondial al tenisului si s-a comportat suburban si sub-balcanic, mai ales ca vorbim despre sportul alb.
Novak Djokovic
Chiar daca este lider mondial, Nole a aratat ca nu este robot, fiind afectat de publicul ostil. 

Felicitari bulgarului Dimitrov, numarul 27 mondial, (pana ieri), care a jucat de la egal la egal cu numarul 1, a rezistat eroic pe teren si in final s-a impus. Sper sa se recupereze rapid dupa mai mult de 3 ore dramatice si sa fie surpriza competitiei.
Gligor Dimitrov
Spor(t)!

Update:
Daca va intrebati de ce n-a mai jucat Nole la urmatoarele editii la Madrid Open, sa va amintiti de acest meci. Respect Djokovic!

Etichete: