Genti din piele si din... viitor


Geanta super-cautata
© Kolotype | Dreamstime.com
Woman searching in her handbag
Eu recunosc ca atunci cand caut ceva si sotia mea zice "vezi ca e la mine in geanta", nu ma incumet sa ma pierd in haosul de acolo.

Mai ales ca ea zice geanta, dar are mai multe genti, iar eu n-am atentia focusata pe geanta purtata in ziua respectiva.

Asa ca ii duc frumos geanta (gentile) si o las sa-i dea ea "search" :)
Ati ghicit, aceasta este prima functionalitate la care as lucra: organizarea gentii si a infinitatii de nimicuri din interior.

Si pentru a reimagina cele mai bune genti Reeija din piele, si din viitor :), as iesi din pielea femininelor si as privi problema din perspectiva masculina.

O solutie psiho-tehnica ar fi geanta din piele incolora. Psihologica pentru ca ar fi vizibile marcile de ruj si cosmeticale, dar si dezordinea din geanta. Iar daca "dezordinea" trece de pasul psihologic, este mult mai usor sa gasesti un obiect rotind geanta pe toate partile si uitandu-te din afara pe unde-ar putea fi ascuns.
S-ar rezolva si problema "unicitatii", deoarece chiar daca ar fi acelasi model, nu vor fi doua genti la fel.

Dar pana cand se inventeaza pielea incolora as face un sondaj ca sa stim (relativ :) cam cate obiecte se ascund intr-o geanta de femeie si care ar fi acestea.

Iar apoi as face o geanta compartimenta cu cat mai multe buzunare. Nu va ganditi la o imensitate de geanta, cu 100 de buzunare! Lucram aplicat, ce naiba!

Rezultatele sondajului ne vor ajuta sa aproximam marimea "nimicurilor" si forma compartimentelor, apoi maxim 20 de buzunare cred ca sunt de ajuns. Fiecare buzunar va fi marcat alfabetic, A, B, C... si va contine nimicuri incepand cu litera corespunzatoare: A - agrafe, B - bomboane - C - cercei etc. Buzunarul cu numarul 20 va fi marcat K-V-Z-X-Y-W.

Banuiesc ca atunci cand cauta in genti femininele n-au nevoie de diacritice, deci incetati cu criticile referitoare la faptul ca ar fi mai multe litere.

Si da, pentru bloggerite compartimentele vor fi marcate in ordinea Q, W, E, R, T, Y ... si A, S, D, F ... ca sa caute cu mai multa dexteritate prin geanta.

Pentru ca am ajuns la compartimentul F, acesta va fi captusit cu material corespunzator astfel incat F sa fie de la Frigorific. Acolo se pot pune rujurile, ciocolata, apa si altele dupa care femininele se topesc mai ales vara. Si doza de bere pentru noi, atunci cand vor sa ne surprinda placut ori sa ne spuna ca au lovit masina sau au venit pe janta :)

Imbunatatirile aduse pana acum sunt hand-made, insa nu vom neglija nici tehnologia.

In varianta premium fiecare geanta va avea obligatoriu un dispozitiv electronic cu multiple functii:
Bineinteles ca va fi un dispozitiv trendy, dispunand de touchscreen. Atunci cand primeste geanta cadou, femeia norocoasa va primi si codul de acces, pe care este rugata sa-l personalizeze utilizand o combinatie de litere si cifre. Cu aceeasi ocazie va primi si un mic ghid de utilizare. Cea mai utila invatatura din ghid ar fi aceea ca atunci cand baga (sau scoate) ceva in/din genta, sa introduca numele respectivului obiect in folderul "My Objects".

In acest fel, inainte de a da search efectiv cu degetele prin geanta, femeia viitorului va face o cautare virtuala pe touchscreen.

Sunt sigur ca modalitati de ordonare ar fi mai multe (ascending, descending, random :), dar cum blogul meu promoveaza un stil de viata sanatos, mi-am propus sa ating si latura sanatoasa a felului in care sunt purtate gentile.

Femeile au doua obiceiuri mai putin sanatoase (luate impreuna):
Datorita acestor obiceiuri apar in timp probleme cu coloana si umerii, rezultand ceea ce se numeste in limbaj popular "femeia cocosata" de la atata "carat de geanta".

Pentru ca femeia viitorului pe care mi-o imaginez eu este frumoasa si sanatoasa, m-a gandesc ca traditionala geanta poate fi distribuita ("sharing is caring") si carata pe/de mai multe parti ale corpului, nu numai de umar. Asa ca am pus si eu umarul si am imaginat cateva solutii, locurile vizate fiind soldurile si incheieturile.

Va place mini-geanta cartusiera incolacita in jurul soldurilor?
mini-geanta cartusiera
© Sergei Razvodovskij | Dreamstime.com
Geanta de mijloc nu va arata chiar asa,
munitie masculina
© Irochka | Dreamstime.com
ci munitia va fi strict feminina: rujuri, rimel, fiole de parfum etc.

Restul obiectelor vor fi sharate in alte parti ale gentii, detasate pe alte parti ale corpului, sub forma de genunchiere, cotiere, mansete etc., de genul mini-greutatilor pentru incheieturi care se folosesc la sport.

Desi materialul va fi usor, din piele naturala, greutatea va veni de la nimicurile pastrate in interior.

Ca si strategie, cardurile si banii cash pot fi pastrate la indemana, in geanta-manseta.
geanta-manseta
© Poznyakov | Dreamstime.com
Restul obiectelor se distribuie in genti-cotiere, genti-glezniere etc., neaparat asortate cu centura si coafura :)

In acest fel femeile viitorului vor face vrand-nevrand si sport. Una este sa te enervezi cautand un nimic in geanta, alta e sa te apleci ca sa-l iei din geanta-glezniera sau sa-l cari tot timpul cu tine.

Uitasem un detaliu important: pe interiorul gentii-cartusiera va fi un metru de talie, astfel incat doamnele sa vizualizeze instant beneficiile sportive si sanatoase ale unei astfel de genti distribuite.
geanta-cartusiera cu metru de talie
© Hannu Viitanen | Dreamstime.com
Weight loss measure belt gap
Si inca un detaliu, partile detasabile sunt din piele de aceeasi culoare, astfel incat sa poata fi asamblate intre ele (prin fermoare, capse etc) sub forma unei genti de dama, clasice, pentru femeile nostalgice.

Daca exista si femei nostalgice dupa curelele de la geanta, acestea se vor pastra doar pentru genti-roller. Nu reinventam roata, dar inventam geanta roller sub forma de janta.
geanta roller sub forma de janta
ID 19399248 © 
Ceea ce vedeti cu rosu-bordeaux in interior-dreapta nu este sabotul de frana ci interiorul de piele al gentii, care poate fi pozitionat in doua feluri:
Cureaua de la geanta-janta va fi trecuta prin orificiul central si nu va mai fi purtata pe umar, ci trasa cu mana.

Va fac si eu cu mana, sperand ca la urmatoarea proba sa cautam femeia pentru geanta reimaginata.

Si-am incalecat pe-o janta si-am redefinit o geanta!

Eleganta, ambianta,
Mare, mica, fistichie...
Ce-ai mai vrea de la o geanta?
Eu mi-as dori... doar sa fie
Un picut mai "performanta".

Si cu minte de barbat,
Natural si calculat,
M-am pus pe imaginat,
Organizat, redecorat,
Masurat si detasat...

Sper ca v-a "surâs" ideea,
Cu gura pan' la urechi :)
Tot ce si-ar dori femeia,
Ptiu pe ea, sa n-o deochi,
Este noua geanta Reeija!


Particip cu acest articol la SuperBlog 2013.

Etichete: , , , ,