Vorbele trec, proiectele raman


Vorbele trec, proiectele raman
©  | Dreamstime Stock Photos
Sunt convins ca blogul ma ajuta sa fiu o persoana mai buna, sa cunosc persoane noi, sa particip la evenimente din viata comunitatii si sa ma dezvolt. Vreau sa transmit aceasta experienta si celor mai tineri si de aceea m-am gandit la un proiect.

Prima parte, cea scrisa cu litere mici, este o introducere, pentru o mai buna intelegere a proiectului. Va invit s-o cititi. Sau sa treceti direct la proiect, cu riscul de a reveni la literele mici, atunci cand nu intelegeti ceva :)

In primavara anului 2013 am participat la lansarea programului Heineken pentru comunitati la Craiova.

Am fost placut impresionat de initiativa, am scris pe blog dar am si anuntat cateva asociatii, dintre care si Asociatia Evolve.

Andrei, presedintele Asociatie Evolve, era prezent si la intalnirile blogosferei sau ale online-ului craiovean, asa ca mai planuisem impreuna sa facem un proiect verde pentru comunitate. Chiar daca proiectul propus n-a primit finantare, am tinut legatura si ma bucur ca Evolve s-a implicat in proiectul Heineken pentru Comunitati.
Ocazie cu care, la implementarea micro-proiectului Invata sa te bucuri de sport, l-am cunoscut mai bine si pe David, care este (printre altele) si blogger.

De la o discutie despre proiectele in care sunt implicat, am ajuns sa ne implicam alaturi de asociatia Evolve intr-un proiect nou, pe care-l detaliez la final.

Deocamdata inchid cercul cu ONG-uri, comunitati, bloggeri si proiecte locale in Craiova, ca sa deschid altul :)

In calitate de blogger am ajuns sa fac o fapta buna pentru comunitatile locale, reprezentandu-l pe Chinezu intr-o actiune a World Vision. Beneficiarii au fost elevii din Scaiesti si cateva familii din zona. Am fost, am scris pe blog, dar m-am implicat si mai departe.

Tot in calitate de blogger, ca un adevarat Fan Branza ce sunt, am castigat greutatea mea in branzeturi Delaco, la SuperBlog 2013. Aveam deja contactele de la World Wision asa ca am mai facut o fapta buna si 10 familii cu multi copii s-au bucurat si ei de premiul meu.

Inchid si acest cerc si revin la proiectul pregatit impreuna cu David si Asociatia Evolve, care nu numai ca are legatura cu toate cercurile deschise deja, dar mai deschide si alte cercuri noi :)

Este vorba despre o conferinta care se adreseaza elevilor de liceu dar si studentilor din Craiova. Are loc pe 10 Aprilie, in Saptamana Altfel, cand se organizeaza actiuni si evenimente diferite fata de cursurile normale de la scoala. Altfel este si activitatea din blogosfera, adica este pasul urmator fata de un status pe Facebook sau de un mesaj pe o retea de socializare.

Vorbitorii vor fi bloggeri cu varste diferite, pornind de la varsta celor din sala (clasa a XI-a, clasa a XII-a), studenti care au blog, traineri care folosesc blogul, culminand cu bloggeri profesionisti, pentru care blogul este un mod de viata si o meserie.

Elevii si studentii participanti la conferinta vor beneficia de experiente diferite, de sfaturi venite de la bloggeri aflati la nivele diferite de dezvoltare si vor putea adresa intrebari invitatilor.

Vom pune accent atat pe dezvoltarea abilitatilor de comunicare in scris, dar si pe rolul pe care-l poate avea blogul in construirea brandului personal, in implicarea in proiectele comunitare sau in informarea comunitatii. Nu in ultimul rand, pe formarea din randul elevilor si studentilor a viitorilor bloggeri, ca lideri de opinie in comunitate sau pe anumite nise de activitate.

Si pentru ca o imagine face mai mult decat 1000 de cuvinte, iata si imaginea care inchide toate cercurile :)
Craiova2Online
In cercurile afisului sunt cuprinse mai multe nume: Chinezu, David, super-bloggerita Pishky, Cristian, Raluca s.a.m.d. Avem si link-urile spre ei, dar mai jos :) Nu mai spun despre Unexpected Blogger, care va fi o surpriza foarte placuta pentru tinerii din sala si pentru profesori. Eu apar pe afis stilizat sub forma de copac. Natural, pentru ca voi fi prezentatorul si animatorul conferintei :) Voi face legatura intre vorbitori, intre vorbitori si public, iar la final voi trage concluziile.

Dar sunt si alte cercuri deschise cu aceasta ocazie. L-am pus pe David in legatura cu World Vision, din aceasta colaborare luand nastere alte proiecte si activitati interesante.

Va mai spun ca la conferinta vom invita ONG-uri locale, profesori, bloggeri si o vom mediatiza online si offline.

Obiectivele imediate ar fi ca tinerii sa constientizeze ca este foarte important sa se exprime corect si convingator, sa citeasca si sa se documenteze, blogul fiind un instrument care-i poate ajuta sa-si exerseze scrisul, sa-si cultive pasiunile, sa-si formeze o comunitate si sa interactioneze cu alte comunitati.

Materialele prezentate la conferinta vor fi postate pe site-ul conferintei Craiova2Online. Deocamdata pe site este afisul in toata splendoarea lui, cu link-uri spre vorbitori, dar vor mai fi si alte informatii utile:
Ca sa sintetizez cum o astfel de conferinta blogosferica ii poate ajuta pe tineri sa se pregateasca pentru viata, am sa spun care sunt pilonii conferintei Craiova2Online te conecteaza la blogosfera (si la viata):
Si profesorilor speram sa le dam idei, in sensul ca proiectele scolare se pot prezenta mai bine pe blog, beneficiind de toate avantajele online-ului (cuvinte, imagini, animatie, video, link-uri, comentarii etc.)

Speram ca toti participantii sa ramana cu cat mai multe informatii utile in tolba :)

Ma bucur ca am avut posibilitatea sa vorbesc despre acest proiect in cadrul Spring SuperBlog 2014
Proba este sponsorizata de Reeija, magazin online care ofera genti

Spor!

Etichete: , , , , , ,