Tu ai incepe o dieta vegetariana?

Tu ai incepe o dieta vegetariana?
Pana sa definim ce inseamna o astfel de dieta, sa reamintim ca aici putem incadra si posturile de peste an. Poate nu vrem sa devenim vegetarieni, nici sa tinem un post de 45 de zile, dar putem incepe cu cateva zile fara carne in fiecare saptamana.

Eu am inceput in urma cu cativa ani, iar Miercurea si Vinerea sunt de obicei zile fara carne. Miercurea fara carne este rubrica pe blog, dar am experimentat si saptamana fara carne.

Iar daca la inceput nu puteam sa concep o masa fara carne, acum imi este usor sa inlocuiesc carnea in meniu si-am descoperit multe alimente gustoase si sanatoase.


Va numarati printre persoanele care au probleme cu greutatea sau sanatatea? De-a lungul timpului ati incercat mai multe diete care au reusit doar sa va incetineasca metabolismul si sa va puna sanatatea in pericol? Atunci este cazul sa luati in considerare dieta vegetariana, o modalitate sanatoasa si eficienta care va ajuta sa castigati batalia impotriva kilogramelor in plus.

Exista persoane care renunta definitiv la carne, schimbandu-si astfel stilul de viata. Trebuie insa sa stiti, inainte de a face o schimbare de o asemenea amploare, ca nu este deloc usor sa renuntati definitiv la carne. Trebuie sa cereti sfatul unui medic de specialitate si sa va documentati cu atentie despre tot ce inseamna sa fii vegetarian si de abia apoi puteti incerca sa adoptati acest stil de viata.

Mai trebuie sa stiti ca in functie de grupa de sange unele persoane "digera" mai bine anumite alimente, dar si ca fiecare persoana este unica in felul ei.

Daca totusi nu doriti sa renuntati definitiv la carne, insa va doriti o cura de detoxifiere eficienta, dieta vegetariana poate fi o solutie cu rezultate excelente.

Trebuie doar sa incepeti treptat sa inlocuiti proteinele de origine animala cu cele de origine vegetala, sa invatati sa gatiti cat mai multe mancaruri sanatoase.

Veti renunta la tot ce inseamna prajitul in ulei, veti incepe sa consumati cat mai multe legume, fructe, leguminoase, cereale integrale, soia, uleiuri vegetale, oua, seminte sau produse lactate. Toate acestea vor oferi corpului vitaminele si mineralele necesare unei functionari optime, in acelasi timp va vor ajuta sa eliminati toxinele acumulate in corp si sa slabiti.

Chiar daca la inceput va fi putin mai dificil, exista foarte multe retete care va permit sa gatiti gustos, sanatos si rapid alimentele permise. Multe sugestii gasiti chiar la "Miercurea fara carne".

Nu trebuie nici sa uitati sa va hidratati corect, sa incercati sa beti cat mai multa apa plata si ceaiuri neindulcite, chiar si sucuri naturale din fructe si legume facute chiar de voi.

Miscarea este un factor foarte important in procesul de slabire, chiar daca nu va place sa faceti un anumit sport puteti sa mergeti cat mai mult pe jos, sa renuntati la scarile rulante si la lifturi, orice fel de miscare in aer liber este incurajata.

Toti cei care au optat pentru dieta vegetariana au observat ca au mai multa energie, pentru ca organismul nu mai depune efort sa digere proteinele de origine animala. De asemenea pielea va deveni mai curata, mai fina si mai luminoasa, iar diferite afectiuni pot fi prevenite (de exemplu problemele cardio-vasculare).

Nu in ultimul rand, cei care consuma mai putina carne au mai putine probleme cu constipatia si cu obezitatea.

Nu va veti infometa, nu va veti pune sanatatea in pericol si veti putea destul de repede sa va schimbati hainele din sifonier. Dieta vegetariana va ofera o multime de aspecte pozitive.

Puteti comenta pe acest post despre dieta vegetariana in cazul in care aveti nevoie de anumite sfaturi. Am vazut ca la majoritatea dietelor oamenii intreaba cum e mai bine sa procedeze si cei mai multi dintre ei primesc raspunsurile asteptate.

Studiati cu atentie lista alimentelor care va ofera proteine, excluzand bineinteles carnea, invatati sa gatiti cat mai gustos si sanatos aceste alimente si veti observa ca dieta vegetariana se poate usor si rapid transforma intr-un stil de viata.

Daca totusi doriti doar sa o incercati, pana la 2 saptamani este perioada ideala in care puteti renunta la carne. Analizand modul in care organismul vostru reactioneaza la eliminarea carnii veti stii daca acest regim alimentar vi se potriveste sau nu.

Pentru cei care au incercat, ce fel de rezultate ati obtinut adoptand aceasta dieta si cat de dificil a fost sa o urmati?

Spor sanatos!

Etichete: , , , , ,