Nu primim bacsis, nici macar politic

Nu primim bacsis, nici macar politic
Cica si pe vremea epocii de aur mai aveau tovarasii avanturi de-astea socialiste de oprire a bacsisului. Dar atunci se bazau pe educatia clientilor, nu pe dijmuirea bacsisului. S-au gandit tovarasii ca daca fiecare frizerie, restaurant, taxi etc. pune un afis cu "Nu primim bacsis", cetateanul va fi informat si se va conforma imediat.

Au dat de la stapanire o circulara (cam cum fac astia azi cand circula o prostie pe la toate televiziunile) si pe urma au plecat pe teren sa verifice punerea in practica. Afisele erau la locul lor, ordinul fusese executat, dar ce pretentii sa ai de la frizeri si chelnerii. Oamenii nu stiau multa carte, astfel incat afisele erau de genul:

Nu prisim bacmis
Nu primis bacsim
Acum nu stiu cata carte au astia care cred ca au gasit sursa de evaziune in bacsisuri, dar calculul e gresit din start. De ce sa te "rasfiri" la mii de romani si sa-i controlezi cati bani (n-)au in buzunar inainte de a intra in tura, cand poti sa te concentrezi pe cei care stau deja la o tura la racoare (sau la rand), cu multe milioane de euro in buzunare?

Nu cred ca este din ciclul "hai sa aratam ca muncim", cat din seria "hai sa-i zapacim de cap", ca sa uite de Sova si de averile celor care sunt din ce in ce mai retinuti de DNA, dar n-au nicio retinere sa-si betoneze imunitatea. O practica de 2 bani, un fel de bacsis politic, pe care nu-l primim.

Spor revenitor!

Etichete: ,