Ana-Maria Branza ia primul aur la Baku


Ana-Maria Branza ia primul aur la Baku
Sursa foto
Spuneam mai demult ca este pacat ca scrima nu este un sport mediatizat, mai ales ca avem sportivi de un nivel foarte inalt. Ei bine, azi s-a si televizat, s-a si confirmat. Victoria Ana Mariei Branza in finala s-a vazut la Digi Sport, iar valoarea scrimei romanesti s-a confirmat cu cele 3 medalii de azi.

Ana-Maria Branza a luat Baku cu nota maxima, aducand primul aur pentru delegatia Romaniei,
Aur si bronz pentru Romania la Baku
Sursa foto
Simona Gherman a ajuns in semifinale si a adus bronzul,

Tiberiu Dolniceanu cu argint la Baku
Sursa foto
iar Tiberiu Dolniceanu a completat culoarea medaliilor cu argintul.

S-a vazut si-n clasamentul general. Daca pana azi Romania batea spre locul 30 pe natiuni, dupa medaliile de azi am urcat pe 19. Asa cum exemplul Ana Mariei Branza a fost urmat la scrima, sper ca si ceilalti sportivi din Romania sa le urmeze exemplul la Baku.

A propos de confirmari, mi se confirma faptul ca Ana Maria Branza este un exemplu de urmat atat pentru colegii de la scrima cat si pentru viitorii sportivi. Mereu cu zambetul pe buze, angrenata in multe evenimente sportive sau umanitare, Ana Maria Branza compenseaza lipsa de expunere a scrimei la TV cu o prezenta memorabila la toate evenimentele pe care i le permite programul.

O laudam pe Ana Maria pentru initiativa Alearga de ziua ta, dar atunci nu stiam ca Ana Maria Branza "alearga" prin tara chiar de ziua ei, promovand sportul preferat in cadrul unei caravane nationale.
Ana Maria Branza, de ziua ei cu copiii
Intamplator sau nu, 2 dintre cei care promovau atunci scrima alaturi de sarbatorita zilei sunt chiar medaliatii zilei de 23 Iunie de la Baku, alaturi de Ana Maria Branza.

M-am bucurat pentru aurul luat de "Branzica", asa cum o alinta colegele, si mi-am amintit ca ultima data cand am vazut-o la Craiova, la Trofeul Alfredo Bachelli, a fost tot de aur. Coincidenta sau nu, tot cu Simona Gherman a fost pe podium :)
Locul 1 la Trofeul Alfredo Bachelli
Am avut ocazia sa schimb cateva vorbe cu Ana Maria Branza la Crosul Universitar si am fost cucerit de omul vesel si riguros in acelasi timp.
Ana Maria Branza la Crosul Universitar
Intre 2 antrenamente si o actiune caritabila, Ana Maria Branza si-a facut timp sa alerge alaturi de studenti de toate varstele, sa raspunda la intrebari si sa mentina atmosfera vesela. Cand am facut poza de grup, fotograful ne-a indemnat sa zambim si a zis "branza".
- Prezent!, a raspuns Ana Maria si toata lumea a zambit natural :)

M-am bucurat sa recunosc zambetul a la Ana Maria Branza pe cea mai inalta treapta a podiumului de la Baku!

Spor zambitor!

Etichete: , ,