Reactia Vodafone: O sansa pentru viata

ReactIA Vodafone: O sansa pentru viata
Ai donat vreodata sange? Dar ai avut vreodata nevoie de sange?

Eu sunt printre cei care au donat de mai multe ori, chiar daca n-am avut nevoie de sangele donat de altii. Nu stiu la cine a ajuns sangele donat de mine, stiu doar ca am fost un grup mai mare de prieteni la donare, dar n-au putut sa doneze toti. Unii nu aveau greutatea minima, altii aveau tensiunea prea mare, iar cativa avusesera hepatita.

M-am gandit chiar ca ar fi bine ca fiecare persoana care doneaza sange sa fie asigurata ca la un moment dat, cand va avea nevoie, se va gasi sangele necesar pentru transfuzie dupa o operatie. Ca un fel de asigurare sanguina. Mi-a explicat insa doamna de la Centrul de Trasfuzie Sanguina ca nu exista conditiile tehnice necesare pastrarii sangelui in conditii optime si ca exista o cerere mare, peste oferta donatorilor.

Deoarece am fost de mai multe ori intr-un centru de transfuzii, apreciez initiativa Vodafone si React. Sub titlul "O sansa pentru viata ta", Asociatia React a renovat 8 centre de transfuzie sanguina din tara, care vor oferi conditii moderne pentru 127000 de donatori anual.
Statistici "O sansa pentru viata"
Fundatia Vodafone a investit aproape 350000 de euro in aceasta actiune, astfel incat salut din inima astfel de gesturi.Spor!

Etichete: , ,