Resedinta mea de vara este LOCO la tara :)

Am copilarit la tara si pentru mine vacanta insemna sa stau 2 luni la bunici, sa merg la pescuit, sa calaresc tot timpul bicicleta si sa mananc mancare din gradina. Asta se intampla in epoca de aur, in sat era o Alimentara si un MAT (birt), in rest totul se producea in gospodarie, pentru ca oricum nu era de gasit la magazine.

La alimentara gaseai biscuiti si eugenii (probabil si altele, dar care nu ma interesau). Stiu insa ca uleiul, otetul si zaharul se dadeau pe lista. Faina si malai avea fiecare din productie proprie, dar trebuia sa te duci la moara sa macini. 

Un pui sau o gaina din curte se taia doar in weekend, in rest mancam ce crestea prin gradina si pestele prins la pescuit. Cred ca de-atunci am ramas cu pofta pentru peste proaspat, pe care l-as manca dimineata, la pranz si seara :)

Frumoasa copilarie am avut, n-aveam treaba cu televizorul (calculatoare si mobile nu erau nici in cartile SF :) iar de bagat in casa nu ne baga nici caldura de la pranz (a propos, nu era asa de cald ca acum).

De-atunci a tot trecut timpul, a venit randul Dariei mele sa se duca la tara, dar nici vremurile si nici situatiile nu mai sunt la fel. Bunicii nu mai sunt, a venit randul parintilor mei iesiti la pensie sa stea in casa bunicilor in timpul verii si toamna.

Lumea satului a imbatranit, tinerii au plecat la oras sau in alte zari. Au ramas in majoritate persoane de varsta a treia, care se bucura de micuta pensie. Vremuril copilariei s-au dus, nu mai pot toti sa-si asigure din gospodarie strictul necesar. 

Ca atare, targul saptamanal este un eveniment foarte important in viata satului, acolo gasind (aproape) tot ce-ti trebuie pentru traiul rural. Dar este intr-o singura zi a saptamanii :) Bineinteles ca acum sunt mai multe magazine, mai multe carciumi si mai multe produse pe care poti sa le cumperi decat pe vremea copilariei mele, insa nu exista un magazin in care sa le gasesti pe toate. Cateodata berea e mai scumpa decat la Craiova si sortimentele mai rare, dar asta-i viata la tara. Nu mai spun ca sunt si situatii in care trebuie sa mergi la oras ca sa cumperi ceva. Sau sa-ti aduca rudele si vecinii care vin din oras.

Ca tot am zis de pescuit, ace, plute si undite tot de la Craiova imi cumpar si-acum, ca sa nu mai spun ca de multe ori si momeala (rame si viermi) ii aduc tatalui meu din oras. Si de fiecare data, inainte de a veni in weekend la tara sun sa intreb daca mai au nevoie de cate ceva din Craiova.

In aceste conditii cum i-ar sta unui magazin universal #cudetoate in mediul rural? Cum ar trebui sa fie si ce-ar trebui sa gasesti acolo?
Ei bine, de azi brandul LOCO marcheaza intrarea pe piata a noului concept PROFI pentru zonele rurale. Debutul se face in 11 magazine la Panticeu (Cluj), Aghiresu Fabrici (Cluj), Matca (Galati), Odobesti (Vrancea), Balan (Harghita), Tinca (Bihor), Segarcea (Dolj), Miercurea Nirajului (Mures), Lovrin (Timis), Gataia (Timis) si Anina (Caras Severin).

Cele aproximativ 2500 de produse vor fi adaptate nevoilor zonelor rurale si cerintelor locale, cuprinzand o serie de unelte si scule, butoaie, articole de gradina (furtun, galeata, sfoara),  textile, menaj si sticlarie. Pe de alta parte produsele care se gasesc in mod traditional in zonele rurale (lactate, branzeturi, legume si fructe) vor avea o gama mai restransa, iar furnizorii pot fi chiar producatorii locali. De fapt 80% din ceea ce se vinde in reteaua LOCO PROFI provine de la producatori romani.

Printre primele 11 magazine LOCO deschise se numara si cel de la Segarcea din judetul Dolj, adica un magazin aflat la circa 30 de kilometri de locul unde mi-am petrecut copilaria. Pentru Segarcea acest lucru inseamna ca intre 11 si 15 persoane vor fi angajate cu carte de munca, reteaua PROFI ajungand la aproape 8000 de angajati. PROFI este al 15-lea mare angajator din Romania si reteaua cu cea mai mare extindere din Romania. Pana la sfarsitul anului 2016 vor fi 500 de unitati PROFI in toata tara, intre acestea fiind incluse si magazinele LOCO.

Pentru cei care vor trece pragul magazinelor LOCO PROFI exista numeroase avantaje. 

Persoanelor de peste 60 de ani care decid sa isi faca gratuit un card de fidelitate PROFI li se ofera in fiecare miercuri cate un alt produs cu o reducere de pret substantiala, in timp ce in fiecare zi de marti, in cadrul promotiei “Card oferta”, detinatorii de card PROFI, indiferent de varsta, se pot bucura de anumite produse care, numai lor, le sunt vandute cu un pret mult mai mic.

Ca de altfel in intreaga retea, la LOCO se regasesc si 10 produse cu adaos comercial zero, produse de baza, cum ar fi faina, ulei, oua, si altele. PROFI le pune in vanzare la pret de achizitie, oferindu-le ca pe o contributie sociala pentru comunitatile in care activeaza.

Cum vi se pare conceptul LOCO PROFI?

Spor LOCOmotor!

Etichete: , , ,