Voluntariatul - emotii (ne)manifestate

Voluntariatul - emotii (ne)manifestate
„Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate" este evenimentul care se intampla la Tradem, cu invitati care ne transmit din experienta lor acumulata in diferite domenii.

Ieri a fost randul voluntariatului iar invitata Tradem a fost Elena Lotrean, cu o experienta de peste 18 ani in voluntariat.
Elena Lotrean
Luiza Mitu a moderat Taifasurile si a tras concluziile.
Luiza Mitu
A propos de concluzii, am avut ce invata. De exemplu regula celor 2 picioare, care actioneaza foarte bine in domeniul voluntariatului.

Ca sa intelegeti mai bine nivelul de expertiza, adaug faptul ca Elena Lotrean este din anul 2000 este vice-preşedinte al Forumului Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din România şi din 2001 singurul reprezentant român al European Confederation of Youth Clubs, platforma organizaţiilor de tineret din Europa.

Din aceasta pozitie a pus umarul la fundamentarea unor programe europene pentru tineri, asa cum este Erasmus+. Am prins de la Elena cateva idei care merita "rumegate".

Interesul fiecarui voluntar,  al fiecare actiuni sau organizarii trebuie pus pe masa si cunoscut de toti participantii. Dupa ce s-a rezolvat aceasta ecuatie, trebuie sa ne concentram pe rezultate.

Am mai inteles ca un voluntar se simte ok daca face ceva la ce se pricepe cel mai bine sau daca face o activitate noua, dar care-i aduce cele mai multe beneficii (experienta, recunoastere, acces la evenimente, persoane etc.). Elena ne-a povestit si despre experienta de voluntar in 2007, cand Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana.

Mi-a placut urarea de final. Elena Lotrean ne-a urat "voluntariat pe alese si pe culese".

Si atmosfera a fost speciala, printre participanti numarandu-se si autoarele expozitiei de pictura din Salonul Medieval.
Taifasuri la Tradem
Mi-as fi dorit sa fie mai multi reprezentanti ai ONG-urilor, dar pe de alta parte asa am avut timp sa discutam pe indelete :)
Taifasuri randuite grupat la Tradem
Spor voluntar!

Etichete: , ,