Craiova Culturala, continuare capitala


Craiova Culturala, continuare capitala
Credit foto Bogdan Panait
Chiar daca orasul nostru a iesit din cursa pentru Capitala Europeana a Culturii in 2021, nu inseamna ca in Craiova nu mai e nimic de vazut, de trait si de povestit in domeniul cultural.

Europa Season continua si-n 2016, Festivalul International Shakespeare ajunge la a X-a editie, continua spectacolele de opera si alte evenimente culturale. Viata merge inainte, doar data s-a schimbat. Craiova trebuie sa fie o capitala culturala europeana in fiecare an. Si daca tot s-a ridicat stacheta cu ocazia competitiei, sper ca in continuare evenimentele culturale sa fie din ce in ce mai competitive.

Craiova culturala in fiecare an
Credit foto Bogdan Danescu
Craiovenii au prins gustul culturii, acest lucru se vede si dinspre online. Cand am creat pe Facebook grupul Craiova Capitala Culturala Europeana 2021 nu exista site-ul Craiova Culturala, care centralizeaza toate evenimentele culturale sustinute de institutiile de cultura din Craiova.

Sper ca site-ul Craiova Culturala sa fie la fel de activ si in perioada urmatoare, dar pana atunci observ ca desi Craiova a iesit din cursa oficiala, grupul de pe Facebook creste in continuare. Erau aproximativ 5000 de membri in Decembrie, atunci cand s-a anuntat lista scurta a oraselor din Romania. Acum sunt peste 6000 si numarul membrilor creste permanent.

O diferenta fata de site-ul Craiova Culturala este faptul ca fiind un grup pe Facebook, nu se anunta doar evenimentele, dar membrii pot posta impresii de la evenimente, imagini de la spectacole si review-uri proprii. Grupul este moderat, astfel incat sunt aprobate doar postarile legate de evenimentele culturale.

Daca ma intrebati de ce numele grupului a ramas legat de Capitala Europeana a Culturii 2021, exista o explicatie. Dupa ce un grup depaseste 5000 de membri Facebook nu mai permite schimbarea numelui. Dar putem schimba in continuare imaginea grupului si informatii despre evenimentele culturale din Craiova.

Spor cultural!

Etichete: , , , , ,