Barbierul din Sevilla - 200 de ani

Barbierul din Sevilla - 200 de ani
Iubitorii muzicii sarbatoresc 200 de ani de la premiera mondiala a operei Barbierul din Sevilla de Rossini, acest lucru intamplandu-se si in Craiova printr-o reprezentatie jubiliara la Opera.

Opera Romana Craiova prezinta azi, Joi, 18 Februarie, de la ora 19.00, o reprezentatie speciala a operei bufe „Barbierul din Sevilla”, de Gioachino Rossini. premiera mondiala a avut loc in urma cu 200 de ani la Teatro Argentina din Roma, pe 20 februarie 1816.

Figaro, personajul central al operei, va fi interpretat de Stefan Ignat, baritonul care a fost aplaudat indelung saptamana trecuta pentru prestatia sa in premiera Simon Boccanegra.

Rosina va fi interpretata de Dragana Popovic, laureata a celei de-a doua editii a Concursului International de Canto „Elena Teodorini”, desfasurat la Craiova in noiembrie 2015.

Spectacolul regizat de Arabela Tanase si dirijat de maestrul Gheorghe Stanciu ii va aduce in fata publicului si pe Florin Ormenisan – Contele Almaviva, Peter Hercz (Ungaria) – Bartolo, Kakhaber Shavidze (Georgia) – Don Basilo, Noemi Modra – Marcellina (Berta), Ioan Cherata – Fiorello, Dragos Draniceanu – Ofiterul, Daniel Cornescu – Ambrogio, Nicolae Cucu – Notarul, alaturi de Orchestra si Corul Operei Romane Craiova.

Spor incantator!

Etichete: , , , ,