Emil Hurezeanu SpectActor la Craiova

Emil Hurezeanu SpectActor la Craiova
Atunci cand v-am invitat la intalnirea cu Emil Hurezeanu nu-mi inchipuiam ca biletele se epuizasera inca de Marti si ca sala va fi neincapatoare. Noroc cu Mihai Firica si invitatia lui dubla, ca altfel mi-ar fi parut rau sa nu asist la Intalnirile SpectActor.

Il apreciam pe Emil Hurezeanu mai ales de la emisiunile de la TV, pe care ma straduiam sa nu le ratez. Mi s-a parut intotdeauna o prezenta luminioasa, care pune mult eintrebari, te obliga sa gandesti si-ti deschide alte perspective prin observatiile pe care le face.
Sala I.D.Sirbu neincapatoare
Acum, din pozitia de Ambasador in Germania a fost la fel de deschis si natural, fara a pune o bariera intre scriitorul Emil Hurezeanu si publicul care a umplut sala I.D. Sirbu a Teatrului National Marin Sorescu.

Nu a vorbit foarte mult despre cartea sa, a citit poezii mai vechi sau articole scrise mai demult, dar ne-a dat o cheie in care sa descifram "Pe trecerea timpului": micro-storia. A explicat diferenta intre "istoria pater" si "istoria mater" dand chiar exemplul lui Mihai Viteazu, Banul Craiovei.Micro-storia a continuat cu exemple mai vechi sau mai noi, ideea fiind ca istoria se poate descifra si din detalii sau trairi ale unor personaje reprezentative din epoca respectiva.
Emil Hurezeanu - sesiune de autografe
Multumesc pentru aceasta perspectiva si pentru autograful pe care l-am primit de la Emil Hurezeanu! Il mai asteptam la Craiova la fel de luminos in postura de autor sau de ambasador.

Spor!

Etichete: , , , , , ,