Caloian, belsug - Feteasca Neagra-Rose

Caloian din belsug - Feteasca Neagra-Rose
Caloianul este un ritual stravechi de invocare a ploii si a belsugului, dar sa stiti ca nu din cauza noastra ploua de cateva zile in Craiova.

Noi doar aseara am invocat Caloianul, cu ocazia degustarii primul varietal Feteasca Neagra-Rose cu care ne-a incantat Crama Oprisor. Apropos de belsug, am avut Caloian din belsug, atat alb cat si rose.
Caloian Zinfandel alb de la Oprisor
Am inceput cu un vin pe care l-am degustat in premiera, Zinfandel. Este un soi de struguri rosii, dar a fost vinificat in alb, asa cum ne-au explicat prietenii de la Oprisor la degustarea cu Sauvignon.

Vinurile din soiuri rosii vinificate in alb sunt mai rare, dar acum am aflat ca Zinfandel Caloian din 2015 este si mai rar, doar 6398 de sticle fiind pregatite iubitorilor de vin.

Maestrul Lintu nu stia ca eu sunt mare iubitor de Rose Maiastru, dar dupa ce a destupat prima sticla a descoperit ca la masa erau mai multi fani ai Maiastrului :)
trio de incalzire
Apoi inca un Caloian Rose a intregit trio-ul care a pregatit sosirea vinului vedeta al serii.

A venit si vedeta, primul varietal Feteasca Neagra-Rose.
Caloian Feteasca Neagra-Rose
Acesta a fost si motivul degustarii, Crama Oprisor fiind interesata de un feed-back sincer de la iubitorii de vinuri. Mi-a placut si gustul si mirosul, dar cel mai mult am apreciat culoarea, un roz foarte apropiat de culoarea Maiastrului meu preferat.

In ultimul timp am cam baut Rose-uri iar daca sunteti fan ar trebui sa va treceti in agenda si Caloian Feteasca Neagra-Rose de la Oprisor. Si nu doar in agenda. Ar fi bine sa treceti sa-l luati din magazine deoarece din acest varietal sunt doar 6618 sticle.

In rest doar atat va mai spun :) Daca Nicu Lintu ne-a luat la intrebari dupa degustare pentru a afla parerile despre noul vin, la intrebarea "de ce s-a stins lumina" n-a stiut sa raspunda :)
La Multi Ani Nicolae Lintu!
Ei bine, ieri a implinit o frumoasa varsta si daca s-a nimerit sa se intample la o prezentare de vinuri, ne-am prezentat si noi prieteneste cu un tort in sticla de vin :) 
tort in sticla de vin
Cabernet Sauvignon, ca asa sunt obisnuitii podgorenii sa incheie degustarile :)

La mine s-a nimerit ca bucata de tort sa fie chiar Sauvignon :)
tort Sauvignon
Dupa ce ne-am indulcit cu tort Sauvignon am facut si poze de grup cum se cuVin :)
poze de grup cum se cuVin
La final am primit cate un tricou inscriptionat cu Caloian Oprisor, dupa cum vedeti pe manechinii de ocazie :) Mah, manechinii prezinta modam nu sticla :)))))
tricou inscriptionat Caloian Oprisor
A fost o buna ocazie sa mai invatam despre vinuri, ne-am placut si mai vrem, dar pana la urmatoarele surprize cum se... cuVin va las cu imagini en rose de Caloian.

Spor!

Etichete: , , , ,