La Teatru de Ziua Mondiala a Teatrului

La Teatru de Ziua Mondiala a Teatrului
Avem nevoie de teatru? Asa a inceput mesajul pentru 2016 semnat de regizorul rus Antatoly Vassiliev cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului.

Cu aceste cuvinte citite in fata spectatorilor a fost prefatata piesa de teatru Exploziv de la Teatrul National Marin Sorescu din Craiova. Am vizionat o piesa actuala, tinereasca si alerta, tocmai buna in ziua de aniversare mondiala a Teatrului.

Si chiar daca piesa a fost in general vesela, sfarsitul te pune pe ganduri, la fel ca finalul mesajului pentru Ziua Mondiala a Teatrului.

"Teatrul e deschis. Intrarea e liberă.
Lăsaţi naibii gadgeturile şi computerele – mergeţi la teatru, ocupaţi locurile de la parter, de la balcon, daţi ascultare cuvântului, priviţi pe viu personajele – în faţă aveţi teatrul, nu-l nesocotiţi şi nu-l lăsaţi să treacă neobservat, căci viaţa trece foarte repede."

Ma bucur ca am sarbatorit Ziua Teatrului la teatru si ca sala a fost plina ochi. S-a mai intamplat sa ma "nimeresc" la teatru si-n 2013, dar atunci Ziua Mondiala a fost aniversata la Craiova cu jumatate de sala goala.

Spor!

Etichete: , , , ,