Saptamana si ziua Bulgariei la Craiova

Veronika Tabakova la pian
Va spuneam ca a inceput Saptamana Bulgariei la Europa Season dar nu stiam ca ziua de 1 Martie ne va aduce atatea surprize frumoase.

Am fost la Muzeul de Arta Craiova pentru recitalul neconventional sustinut la pian de Veronika Tabakova, studenta a Academiei de Muzica din Sofia.
dialog cu Veronika Tabakova
A urmat un dialog din care am inteles ca se pregateste sa devina inginer de sunet, ca studiul pianului este obligatoriu, dar si faptul ca ca sunetul artei a purtat-o si prin alte domenii.

Daca ati observat snurul de la mana Veronikai, sa stiti ca bulgarii sarbatoresc si ei Martenitza, cu deosebirea ca snururile sunt purtate si de femei si de barbati. Si cum Veronika este pasionata de pictura si de grafica, toate femininele din sala au primit de 1 Martie carti postale realizate de invitata din Bulgaria.
carti postale grafice
Asa cum ii sta bine unei reprezentante a sexului frumos, Veronika a primit o floare de primavara, prilej cu care am aflat ca de 1 Martie isi serbeaza si ziua de nastere. Am aplaudat alegerea ei de a-si petrece ziua de nastere la Craiova. Vom aprecia acest lucru si Joi, 3 Martie, cand este Ziua Nationala a Bulgariei, iar Europa Season programeaza un dialog cu protagonistii concertului de Vineri.

Pana atunci mai este, sa adaug ca ieri recitalul neconventional s-a incheiat cu o piesa de muzica contemporana.Veronika ne-a explicat ca in Bulgaria muzica contemporana este influentata de teme din folclor, iar acest lucru l-am simtit si in interpretarea ei, ca nu degeaba urmaream televiziunea bulgara inainte de '89.

Bineinteles ca n-am ratat ocazia sa imortalizam momentul in grup blogosferic si sa tragem concluzia ca primavara a inceput foarte frumos la Craiova.
poza de grup blogosferic
Daca nu ma credeti, descoperiti in imagini :)

Spor incantator!

Etichete: , , , , , ,