Vinuri romanesti medaliate la IWCB

Vinuri romanesti medaliate la IWCB
Cel mai important Concurs International de Vinuri desfasurat in Romania si-a desemnat castigatorii. International Wine Contest Bucharest 2016 a insemnat evaluarea a 1498 de vinuri de la producatori din 27 de tari din intreaga lume.

ICWB este considerat cel mai important concurs de vinuri din Europa de Est datorita numarului mare de vinuri din concurs dar si datorita calitatii juriului.
desecretizarea probelor
Comisiile de jurizare sunt internationale (3 straini si 2 romani), juratii straini provenind din tari precum Australia, Austria, Brazilia, Croatia, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Marea Britanie, Moldova, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, SUA si Ungaria.
International Wine Contest Bucharest 2016
Ieri a avut loc gala de premiere si m-am bucurat sa vad ca dintre cele 405 de medalii, vinurilor romanesti le-au revenin 186. Vinurile romanesti premiate IWCB 2016 sunt detaliate in link. Pana va hotarati pe care le incercati vreau sa va  spun ca printre vinurile castigatoare se numara cateva vinuri oltenesti pe care le-am apreciat la evenimentele Branzeturi cum se... cuVin. Dar sa le luam pe rand :)

La degustarea cu vinuri de Oprisor am savurat mai multe feluri de Cabernet Sauvignon dintre care si Cabernet Sauvignon - La Cetate, vin care acum a primit Medalia de Aur IWCB 2016.
Crama Oprisor
N-aveam cum sa uit, deoarece am fost castigatorul unei sticle de La Cetate alaturi de branzeturi Grana Padano de la Delaco.

Imi face placeres sa descopar ca la degustarea cu Samburesti am apreciat doua vinuri care au fost acum medialiate. Chardonnay si Rosé din gama Domeniile Samburesti au fost medaliate cu aur si respectiv argint la IWCB 2016.
Degustare cu Domeniile Samburesti
Mai departe, degustarea cu vinuri de Vinju Mare ne-a dat posibilitatea sa apreciem Rosé - Vinul Principelui, premiat acum cu Medalie de Argint la IWCB 2016.
vinuri de Vinju Mare
Vinurile de Corcova ne-au imprietenit cu Corcova Rosé si Corcova Desert, vinuri care au fost premiate cu Medalia de Argtint la IWCB 2016.
Vinurile de Corcova
Am degustat si vinuri din Dolj, Crama V.inc incepand degustarea cu un Sauvignon Blanc care a primit Medalia de Argint la IWCB 2016
Crama V.inc
Tot un Sauvignon Blanc - Cuvee Petit am degustat si de la Crama Avincis chiar daca atunci n-am stiut ca este un vin premiat cu Medalia de Aur la IWCB 2016.
Crama Avincis
Vinurile de la degustarile Branzeturi cum se... cuVin au fost propuse de producatori iar noi le-am asociat cu branzeturi de la Delaco pentru o experienta culinara desavarsita. Ma bucur sa vad ca am apreciat vinuri dintre cele mai bune, recompensate acum cu medalii la ICWB si abia astept sa descoperim impreuna si alte vinuri oltenesti inca nedegustate.

Spor degustator!

Etichete: , , ,