Zilele caniculare si izolatiile termice


Stau la etajul 4 (din 4) si-mi aduc aminte ca in timpul facultatii uram sesiunea de vara. Trebuia sa invat pe o caldura insuportabila si simteam la propriu "miros de creier ars".

Noroc ca matusa mea statea la etajul 1 si coboram acolo sa invat. Dar la revenirea acasa era foarte cald si in loc sa dorm, repetam "in somn" ceea ce invatasem. Smoala de pe acoperis era foarte atragatoare pentru soare asa ca pana cand nu am construit acoperis in "2 ape" curgeau apele pe mine si zi si noapte.

Aerul dintre acoperis si tavan era de fapt o mica izolatie termica naturala care ne mai scutea de zapuseala. Cand am zugravit apartamentul am pus polistiren pe tavane iar izolatia termica se simtea un pic mai bine. Adevarata schimbare a venit insa cand am hotarat la nivel de scara sa facem anveloparea blocului cu polistiren.

Initial am crezut ca daca apelam la programul primariei iesim mai ieftin, dar nu stiu ce preturi aveau ca erau duble fata de preturile de pe piata. Pana la urma am gasit o firma de izolatii termice si am considerat ca este o investitie pentru viitor.

Izolatie termica pentru iarna


Lucrarea s-a facut toamna si a fost prima iarna cand n-a mai trebuit sa pornim caloriferele in toate camerele. In sufragerie aveam si flori iar daca au rezistat inseamna ca a fost o temperatura buna.

Energia termica se scumpise, dar dupa izolarea blocului facturile la intretinere au fost la fel ca anul precedent, daca nu cumva mai mici.


Izolatie termica pentru vara


Eram curios cum se va simti izolatia termica pe timpul verii. Ei bine, dupa multi ani de caldura a fost prima vara cand caldura de afara ramanea... afara :)

Pentru zilele caniculare am luat si-un aer conditionat si cam asta a fost rezolvarea problemei.

Izolatie termica de primavara-toamna


Mai sunt zile de primavara sau de toamna in care nu a pornit inca termoficarea iar aerul conditionat il folosesc si pentru incalzire.

Izolatia termica functioneaza asa ca aerul cald ramane in casa pentru mai mult timp. Ca sa vezi, izolatia termica e buna sa opreasca din caldura si afara dar si in interior, atunci cand ai nevoie.

In concluzie, in caz ca mai stai sa te gandesti daca un astfel de termosistem te ajuta, ar fi bine sa-l vezi ca pe o solutie pentru tot timpul anului si ca pe o investitie benefica.

Spor termoizolator!

Etichete: ,