2 zile de weekend de vara la Sibiu

Weekend de vara la Sibiu
Va spuneam ca dau o fuga la Sibiu pe motiv de... Alerg pentru Spitalul Copiilor.

Ne-am hotarat din scurt, Vineri, dupa ce Daria a terminat cu ultimul examen la BAC. Avand in vedere ca intalnirea cu colegii de la Asociatia 1 Leu era organizata la Nod Pub, in Piata Mica, am cautat cazare in zona.

Cum am gasit cazare la Sibiu


Am intrebat de cazare online la vreo 10 pensiuni si hoteluri, mi-au raspuns primii cei de la Happy Day, oferta a fost buna si am acceptat-o. Pe urma m-au mai sunat vreo 3-4 pensiuni, un apel venind chiar Sambata cand eram deja in tren spre Sibiu. N-au fost ultimii, cand am ajuns in camera si-am verificat e-mail-urile imi mai scrisese Sambata o pensiune :)

V-am spus asta ca sa intelegeti ca la Sibiu nu sunt oamenii grabiti sau strasati. In afara de raspunsul rapid si pretul bun (140 lei pentru o camera dubla), Happy Day  are si avantajul ca este aproape de statia autobuzului 18, cu care am venit de la Gara. Pana la Piata mica e mai putin de 1 km de mers pe jos, langa pensiune este un supermarket, nu cred ca ne-ar fi trebuit mai multe ;)

Ne-am cazat, ne-am "refresat" si am pornit spre Piata Mica in cautarea alergatorilor reuniti la Sibiu.

Intalnirea Alerg pentru Spitalul Copiilor


In Piata Mica terasele sunt una langa alta, am trecut pe langa Nod Pub fara sa-l vedem, noroc ca am sunat si m-au recunoscut dupa tricoul rosu cu sigla 1 Leu :)
la un pahar de bere si unul de vorba
Ne-am prezentat, am luat o bere de racorire si din una in alta am ajuns la discutiile despre alergari. Am povestit fiecare despre experientele locale, am pus intrebari, am facut propuneri si nici nu stiu cand a trecut timpul.

De data asta n-am mai plecat fara sa facem poza de grup dar am plecat imediat ca dupa cateva pahare de bere si de vorba, ni se facuse o foame de lup.
poza de grup
Colegii din Sibiu ne-au recomandat Crama Sibiana si cum era la 2 pasi de Nod Pub, acolo ne-am dus.

La pas prin centrul Sibiului


Ne-am comandat si ciorba, gandindu-ne ca vine foarte repede, dar si papricas si bulz haiducesc pentru felul 2. Berea a venit foarte repede, dar pana sa ajunga ciorbele ni se lungisera urechile de foame de parca eram elefanti.

Au venit ciorbele si ne-am mai potolot foamea, de poze am si uitat. Am facut insa la papricas :)
papricas

Nici dupa ce am cerut nota n-a fost mare graba, semn ca viata nu trece cu aceeasi viteza peste tot.

Am platit, am multumit si cu ghizdanul plin ne-am urcat in Turnul cu ceas, ca altfel se vede Sibiul de sus cand ai burta plina :)
pe scari spre Turnul cu ceas
Cum de sus se vedea ceva agitatie in Piata Mare, am continuat plimbarea prin zona.
Piata Mare din Sibiu vazuta de sus
Acolo ce sa vezi, mare spectacol mare era in desfasurare. L-am prins pe Mihail si daca tot canta cu foc, l-am prins si eu intr-o poza.
Mihail la Sibiu
A urmat Lora, bine imbracata pentru caldura de afara apoi ne-am urmat si noi drumul spre Happy Day, pentru ca se cam simtea oboseala.
Lora la Sibiu
Am facut aprovizionarea cu apa si fructe si cam asta a fost prima zi la Sibiu.

A doua zi in Sibiu


A doua zi am inceput-o cu un mic dejun copios la Happy Day, ne-am luat la revedere si am pornit pe jos spre Parcul Sub Arini, despre care-mi povestise blogolteanca noastra Alina.

Pe drum am gasit o terasa care servea socata facuta in casa si ne-am mai racorit un pic inainte de a ajunge Sub Arini. Bine aici, racoare, umbra si nu prea multa lume.
Cum urmatoarul obiectiv era Dumbrava Sibiului si nu era foarte departe, am pornit pe jos si ne-am oprit dupa vreo 30-40 de minute la Gradina Zoologica.

Imi place ca in Sibiu sunt foarte multe piste pentru biciclete prin parcuri si prin padure.
Pe un astfel de drum am mers si noi spre Gradina Botania si n-am mai simtit arsita soarelui. Mai un urs, mai un leopard, mai 1 Leu, mai o inghetata, mai o plimbare prin soare, mai pe la umbra, se apropia ora de plecare si-mi cam venise foame. Foame ca foame, dar setea de o bere ma taia mai rau decat o lama.
Lama la Gradina Zoologica
Ne-am oprit la intrarea/iesirea din Gradina Botanica Sibiu, la 2 pasi de statia de autobuz, tocmai bine sa vedem daca se respecta orele de plecare.

Pot sa va spun ca autobuzele merg ceas la Sibiu. Ceasul de la restaurant a fost doar un pic mai grabit decat in Piata Mica dar dupa ce a venit berea nici nu mai aveam mare graba iar mancarea chiar a fost si buna si good-looking.

Gicitori culinare la Sibiu


Ia sa vedem daca ghiciti ce a fost felul intai. Daca ghiciti va recompensez cu reteta :)
ghicitoare felul 1
Ia sa vedem daca ghiciti ce-a fost felul doi. Daca ghiciti va recompensez cu numele localului :)
ghicitoare felul 2
Am mancat pe saturate si fara graba, am mai verificat mesajele pe Facebook si ce sa vezi, anul trecut pe vremea asta era la Brasov. Bune iesirile astea de weekend, am vorbit cu colegii de la Asociatia 1 Leu ca urmatoare intalnire sa fie la Alba Iulia, macar sa facem turul oraselor frumoase din Romania daca tot ne intalnim.

Dar pana la urmatoare intalnire va las cu imagini de la Sibiu.

Spor!

Etichete: , ,