Aplica si tu campania Fii treaz la volan

Aplica si tu campania Fii treaz la volan
Cred ca numele este foarte inspirat, "treaz" insemnand atat sa nu fii beat cat si sa conduci constient si conectat la drum. Nu sa visezi cu ochii deschisi sau sa butonezi diverse dispozitive.

Gasiti mai multe sfaturi utile in Brosura Fii treaz la volan dar pentru ca am inceput cu alcoolul si condusul masinii, sa stiti ca si consumul de apa influenteaza siguranta auto.

Hidratarea si siguranta auto


Daca vi se pare ca in zilele caniculare sunt mai multe accidente, sa stiti ca nu vi se pare.

La drum lung si fara o hidratare corespunzatoare, organismul pierde apa si apeleaza la resurse suplimentare. Asa cum face un smartphone cand nu mai are baterie si reduce din intensitatea luminoasa a ecranului, asa face si organismul. La o deshidratare de doar 2% se intampla urmatoarele "reduceri":
Am discutat mai demult despre importanta apei in siguranta auto dar observ ca in continuare este un "amanunt" acoperit de nepasare. Acum vreau insa sa insist pe un aspect de actualalitate.

Viata reala n-are buton de restart


Suntem indemnati in brosura sa nu folosim telefonul mobil in timp ce conducem sau sa folosim sisteme tip hands-free daca trebuie neaparat sa vorbim la telefon.

Corect, o mana in minus pe volan si atentia distrasa de discutia de la telefon pot fi motivele multor accidente. Sa nu-mi spuneti ca n-ati intalni zombii de-astia care vorbesc la telefon si merg aiurea pe drum.

Dar ce se intampla cand faci "economie" la condus si de mana si de ochi? Nu prea poti altfel sa trimiti SMS-uri de pe mobil si nici sa-ti verifici contul de Facebook. Ca sa nu mai spun ca pentru a localiza si prinde Pokemoni trebuie sa fii cu ochii pe ecran, nu pe drum. In astfel de conditii cred ca viata ta reala valoreaza chiar mai putin decat una virtuala. Esti la mana hazardului dar nu mai poti sa dai restart, ca in viata virtuala :(

Daca si tie ti se pare important sa fii treaz la volan, te invit in primul rand sa aplici ghidul, sa-ti scrii impresiile pe blog si eventual sa castigi premiul de la concursul edotec.ro.

Spor trezitor!

Etichete: , , , , ,